„Klubrádió
Esti gyors

Ismeri-e a lehetetlent Orbán Viktor? - Kárpáti János jegyzete

26/10/2021 18:02

| Szerző: Kárpáti János/Klubrádió

Eközben Orbán Viktor és kormányzata mint ördög a tömjénfüsttől menekül a korlátozó intézkedések meghozatala elől, és rendre azzal – a különben helytálló – kijelentéssel hárítja az egyéb rendszabályokra vonatkozó felvetéseket, hogy csak az oltás jelent igazi megoldást.

2021. október 26. Esti gyors / részlet, Kárpáti János jegyzete (21.10.26.)
02:11
00:00
A Facebook és a YouTube eltávolította platformjáról Jair Bolsonarónak azt a videóját, amelyben a brazil elnök arról értekezik, hogy a koronavírus elleni oltástól szerinte egyenes út vezet az AIDS-hez. Bolsonaro tehát ragaszkodik közveszélyes rögeszméjéhez, amiért az a büntetése, hogy letiltják a közösségi médiafelületekről. Attól még sajnos brazil elnök marad, aki a lehető legrosszabb példát mutatja népének.

Magyarországon az aktuális közhatalomról sok rosszat lehet és kell elmondani, de ez alól első látásra méltánylandó kivétel, hogy legalább oltáspárti: minden utcasarkon ott működik Merkely Béla, s vele együtt az oltás, valamint Magyarország.

Illetve - működik? Az oltottak száma csak csigalassúsággal nő, a múlt csütörtök óta mindössze 9 ezerrel. Annál inkább emelkedik a szennyvízben levő koronavírus-örökítőanyag koncentrációja, a napi új fertőzöttek, a halottak és a lélegeztetőgépen levők száma. Eközben Orbán Viktor és kormányzata mint ördög a tömjénfüsttől menekül a korlátozó intézkedések meghozatala elől, és rendre azzal – a különben helytálló – kijelentéssel hárítja az egyéb rendszabályokra vonatkozó felvetéseket, hogy csak az oltás jelent igazi megoldást. Talán úgy gondolja: ha elismerné azt, amit a szakemberek állítanak, hogy például a maszk jelentős mértékben akadályozza a fertőzés továbbadását, akkor azt az emberek úgy vennék, hogy nem is olyan fontos az oltás. Még ezt a logikát is hajlandó lennék elfogadni, de akkor, Miniszterelnök úr, tessék kiterjeszteni az oltási kötelezettséget. Hogy mást ne mondjak, az íreket rá lehetett arra szorítani, hogy a kocsmában ne cigarettázzanak, inkább az utcáról az ablakon kifelé fordított tévéképernyőn nézzék a meccset. Talán a futball világából vett példa utat talál az illetékes fülekhez. Tisztelt Orbán Viktor, Ön nem ismer lehetetlent. Hát akkor ne ismerjen, még választások közeledtével sem.

Kárpáti János jegyzete a 2021. október 26-i Esti gyorsban hangzott el.