„Klubrádió
Megbeszéljük...

Ingyenes antitestvizsgálatot és újraoltást kérnek a kínai vakcinával oltottaknak

2/06/2021 15:54

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Közel 2 ezres csoport szerveződött a Facebookon, amely tagjai azt szeretnék elérni, hogy a kínai Sinopharm vakcinával oltottak számára ingyenesen biztosítson a kormány antitestvizsgálatot és szükség esetén újraoltást mRNS-vakcinával. A kezdeményező, Englohner Beáta szerint a probléma első sorban a 60 év felettieket érinti.

2021. június 02. A lényeg - Englohner Bea 21.06.02.
01:06
00:00

Ingyenes antitestvizsgálatot és mRNS alapú vakcinával való újraoltást szeretnének azok, akik, bár megkapták a kínai vakcina második adagját is, a rajtuk elvégzett antitestvizsgálat alapján nem szereztek immunitást a koronavírussal szemben.

A kezdeményezésre egy Facebook-csoport szerveződött, amely petícióval, illetve levélben próbál segítséget kérni a döntéshozóktól és a szakemberektől. A kezdeményező, Englohner Beáta azt mondta a Klubrádiónak, az oldalra feltöltött vizsgálati dokumentumokból az tűnik ki, hogy leginkább a 60 év felettieket érinti az a probléma. Hozzátette, több minisztériumnak, személyesen Orbán Viktornak, Müller Cecíliának, valamint számos, a tudomány területén tevékenykedő szakembernek küldtek levelet, amelyben segítséget kérnek a problémáik megoldására.

Englohner édesanyját is kínai vakcinával oltották, és az ő antitestvizsgálata sem hozott eredményt. Főként ez indította a csoport létrehozására.

2021. június 02. Megbeszéljük - részlet 21.06.02. Englohner Beáta
10:20
00:00

A Megbeszéljük... műsorában azt is hozzátette, hogy reményei szerint a szerda estig meglehet a 2 ezer tag. Hozzátette, ő mindössze pár száz emberre számított. Ebben a csoportban gyűjtik folyamatosan a negatív antitest eredményeket igazoló dokumentumokat az érintettek. Az eredményeket aztán orvosoknak és tudósoknak juttatják el.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy 500 ezer fölött van azon idősek száma, akiket Sinopharm vakcinával oltottak be úgy, hogy esetükben nem készült tanulmány arra vonatkozólag, mennyire lehet hatékony az oltóanyag. Amely tanulmány rendelkezésre áll, az a 18 és 59 év közötti korcsoportra vonatkozik.

Levelükre Dr. Kemenesi Gábor virológus felelt, kifejezve támogatását. Dr. Rusvai Miklós virológus pedig jelezte, hogy a kínai vakcinával oltottakat újra kellene oltani.

Englohner Beáta, a Klubrádiónak adott nyilatkozatát az első, a Megbeszéljük... műsorában elhangzott interjút a második lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Englohner Beátával
2021.06.02., szerda 16:15
Riporter: Bolgár György