„Klubrádió
Hetes Stúdió

Infláció, dezinformáció, könnygáz és pápalátogatás

29/04/2023 11:30

| Szerző: Csernyánszky Judit/Klubrádió

A Hetes Stúdió ismét aktuális témákkal várta önöket: pápalátogatás; az Európai Parlament Kulturális Bizottságának jelentése a magyar médiahelyzetről; tüntetés a pedagógusok mellett; infláció és dezinformáció. A műsor második órájában pedig újságíró kollégákkal beszéltük meg a héten történteket.

2023. április 29. Hetes Stúdió (2023. április 29., szombat 15:00)
52:32
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter
Ferenc pápa kedvelheti hazánkat, hisz rövid időn belül másodszor látogat el hozzánk. Miért és mi a missziója? Erről kérdeztük Kamarás István vallásszociológust.

 
Kamarás István vallásszociológus
 

Magyarországon súlyosan aggasztó a média helyzete, az állami hirdetések egyenlőtlen elosztásán keresztül próbálják meg ellehetetleníteni a független sajtót, a kormány tevékenysége súlyosan csorbítja a tudományos kutatás, a művészetek és az oktatás szabadságát. Egyebek mellett ezt állapítja meg jelentésében az Európai Parlament Kulturális Bizottsága, amely tavaly novemberben többpárti tényfeltáró küldöttséggel járt Budapesten és találkozott a kormányzat képviselőivel, a Médiatanács vezetőjével éppúgy, mint a független újságírók képviselőivel is. A bizottság elnökével Hardy Mihály készített interjút.

A kormány kezdi meghallani a pedagógusok követelését, de jottányit haladnak csak előre azok az ügyek, amelyek végső soron a státusztörvényt akarják kiiktatni, a pedagógusok egzisztenciáját tisztességes szintre emelni, az oktatás színvonalával együtt. A tüntetésen járt Bodnár Barna, aki képet adott az elmúlt hét izgalmas eseményeiről.

Az infláció aggasztja a legjobban az európaiakat, és persze általában nem a háborúra vagy a szankciókra fogják a válsághelyzetet. Ami Magyarországon zajlik, komoly dezinformáció, és a lakosság jelentős többsége beveszi a propagandát – ez volt a témája annak a beszélgetésnek, amely Király Júlia, Deák Nagy András és Szitás Katalin vett részt, és amelynek kivonatát Csernyánszky Judit készítette el.

Nyilas Gergely, Révész Sándor, Bolgár György, Csernyánszky Judit és Szénási Sándor - Hetes Stúdió
 
Nyilas Gergely, Révész Sándor, Bolgár György, Csernyánszky Judit és Szénási Sándor - Hetes Stúdió
Fotó: Mátyus László / Klubrádió
 

A műsor második felében megbeszéltük a hét legfontosabb eseményeit Révész Sándorral, a HVG publicistájával, Nyilas Gergellyel, a Telex újságírójával és természetesen Bolgár Györggyel.

2023. április 29. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2023. április 29., szombat 16:05)
51:51
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter
A Hetes Stúdió második órája visszanézhető a YouTube-on is, a Klubrádió csatornáján! Ugye feliratkozott már rá?

FELIRATKOZOM:

Hetes Stúdió
2023. április 29. szombat 15:00
Műsorvezető: Szénási Sándor
Szerkesztő: Csernyánszky Judit