„Klubrádió
Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig

Indul a Budapest-Bamako

31/01/2020 11:06

| Szerző: Klubrádió

A legendás Dakar Rally örököse a Budapestről induló „flúgos futam”. Verseny is, kaland is. A cél egy-egy nyugat-afrikai város, mindig változik.

2020. január 29. Élőben a városból - részlet 20.01.29. Szabó Gál András
41:47
00:00

Akárhogy is nézzük, a Budapest-Bamako Rally egy verseny, amely nem időre megy, mert itt a tökéletes navigáció és a kitartás a fontos. A táv 9600 kilométer, de miután a homokdűnék között nagyon könnyen el lehet tévedni, a versenyzők ennél hosszabb utat szoktak megtenni. Csak annak ajánlott elindulni, akinek van megfelelő vezetési gyakorlata homokon is, köves, sziklás terepen is. És persze van egy jól felkészített járműve. Ez tehát a verseny kategória.

A másik a túra kategória. Ezen kihagyják a legveszélyesebb, legkeményebb útszakaszokat. És van az igazi örömködés, a flúgos kategória. Indult itt már Velorex, fagylaltos kocsi, mentőautó, BKV-busz is. Már a budapesti jelmezes rajton is látszik a kalandvágy, a hangulat. Idén 700-an indulnak, a benevezettek fele magyar, sokan jönnek a környező országokból is – mondta el Szabó Gál András ötletgazda.

Az idei rally a korábbiaknál hosszabb, és valószínűleg izgalmasabb lesz. Először haladnak át a versenyzők Guineán, tehát lesznek eddig ismeretlen részei a kalandnak. A cél: Sierra Leone.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép:Budapest-Bamako.

Élőben a városból
2020.01.29. 13:00
Műsorvezető: Fábián László