„Klubrádió
Reggeli gyors

Horn: Kovács keményen teszi egy ellenzéki politikus dolgát

16/04/2024 11:31

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Kovács Gergely előválasztáson elért sikerének kulcsát abban látja Horn Gábor, hogy az MKKP-s politikus komolyan vette a feladatát. A Republikon Alapítvány elnöke szerint az előválasztás pedig jó módszer ennek kimutatására.

2024. április 16. Reggeli gyors - részlet 24.04.16. Horn Gábor
11:14
00:00

Ahogy arról a Klubrádió is beszámolt, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt jelöltje, Kovács Gergely nyerte az előválasztást a XII. kerületben. Előválasztáshoz képest viszonylag magas volt a részvétel, és Kovács a leadott szavazatok 61,11 százalékát (3829) szerezte meg, Visi Piroska (civilek) 1276, Farkas Csaba (Momentum) 1161 szavazatot kapott a vasárnapi, XII, kerületi ellenzéki előválasztáson. 

Nem sokkal az eredmények kihirdetését követően az előválasztásból kimaradó LMP-s jelölt, Kendernay János is bejelentette, visszalép Kovács javára.

"Hiszek abban, hogy az előválasztás jól működő politikai termék, intézmény, ami bizonyos együttműködési problémákra jó válaszokat ad, legutóbb a XII. kerületben, korábban pedig Budafokon is ezt láthattuk" – mondta a Reggeli gyors keddi adásában Horn Gábor. A Republikon Alapítvány elnöke hozzátette, sokan "temették" az előválasztás módszerét 2021 után, pedig szerinte nem a procedúra, hanem az ellenzéki pártok összefogása bukott meg.

"Nem az előválasztás bukott meg, hanem egyrészt az összefogásnak nevezett valami, másrészt pedig az a – szerintem elcsalt – választás, amelyen a Fidesz sok százmilliárd forintból lényegében propagandagépezetként legyalulta az ellenzéki teret, elvette a levegőt, becsapta az embereket. Ezt mindig elfelejtjük, amikor az ellenzéki teljesítményt értékeljük"

– jegyezte meg, hozzátéve, hogy nem mentegetni akarja az ellenzéki pártokat, hiszen követtek el hibákat, ettől függetlenül fenntartja véleményét: a 2022-es választás ellenzéki ilyen mértékű kudarca egy súlyos választási csalás okán következhetett be.

Kovács Gergely sikerével kapcsolatban elmondta, szerinte a kutyapártos politikus komolyan vette a feladatát, és mindent összevetve elmondható, hogy 4 és fél éve nagyon keményen dolgozik a kerületében. "Keményen teszi egy ellenzéki politikus dolgát, próbál rámutatni, hogyan működik a kerület, leleplezi a visszaéléseket és rámutat, hogy lehet ezt másképp. Azt gondolom, bizonyos értelemben az előválasztás eredménye ennek visszaigazolása."

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatjátok meg.

Reggeli gyors/interjú Horn Gáborral
2024.04.16., kedd 8:12
Riporter: Dési János