„Köszönjük,
Reggeli gyors

Hollik István a Klubrádiónak: A történelmet ne próbáljuk már meg átírni!

7/09/2021 11:41

| Szerző: Klubrádió

Meddig tart a Fidesz "Stop,  Gyurcsány! Stop, Karácsony!" című aláírásgyűjtő akciója. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatóját arról kérdezték a Reggeli gyorsban, hogy mi a céljuk ezzel a kampánnyal. 

"Hogy erős üzenetet küldjünk a baloldalnak, és annak vezetőjének Gyurcsány Ferencnek" - mondta Hollik István fideszes kommunikációs vezető arra a kérdésre, hogy mi a célja a Stop Gyurcsány, Stop Karácsony kampányuknak. Szerinte "sokan vagyunk olyanok, akik pontosan emlékszünk a 2010-et megelőző időszakra, a kudarcos Gyurcsány-korszakra, amikor teljesen tönkretették a családokat. 8 év alatt térdre rogyasztotta az országot, cserben hagyták a családokat, a nyugdíjasokat, eladták az állami vagyont, Ferihegy, Mol-részvények, MÁV Cargo" - sorolta Hollik, mire Dési János műsorvezető először közbeszólt: "Nem lehet mindent alapítványi vagyonba kiszervezni".

2021. szeptember 07. Reggeli gyors - részlet 21.09.07. Hollik István
07:18
00:00

Dési arra utalt, hogy az állam brutális mennyiségben adja át elsősorban fideszes és Fidesz-közeli emberek által vezetett egyetemeknek az állami vagyont. Hollik szerint az a különbség, hogy ez a vagyon "az egyetem tulajdonában marad, ők viszont külföldieknek adták el, és azok a bevételek elfolytak".

Visszatérve a eredeti kérdésre: hány aláírást akarnak összegyűjteni? kérdezte a műsorvezető, mire Hollik azt mondta, "nem az a kérdés, hány aláírást szeretnének, hanem az a céljuk, hogy mindenkit, aki hasonlóan gondolkodik a kudarcos Gyurcsány-korszakról, az csatlakozzon hozzájuk". Szerinte így majd együtt üzenik meg a baloldalnak, hogy nem kérnek Gyurcsányból és Karácsony Gergelyből. "Ezt egyszer kipróbálta az ország, és majdnem tönkrement".

Dési közbevetésére, hogy erre már létezik egy módszer, választásnak nevezik. És azon aki szerint nem kell Gyurcsány és nem kell Karácsony, majd odaszavaz, akinek meg kell, az meg amoda. Ebben egyetértettek, Hollik megerősítette, lesz választás, lehet választani. Ugyanakkor szerinte a "baloldalon van egy folyamat, ami úgy néz ki, hogy az a Gyurcsány Ferenc, aki maga vallotta be az elvtársainak, hogy elcsalta a választásokat". Dési újra közbeszólt:

"Nem mondta". Hollik azonban ragaszkodott ehhez, szerinte Gyurcsány igenis azt mondta, "hazugsággal nyertek választást, és szerinte tisztán demokráciában csak akkor lehet választani, ha az emberek tudják, mi az ország valós helyzete".

A felsőoktatási felvételi nyelvvizsgához kötése ellen tün
 
A felsőoktatási felvételi nyelvvizsgához kötése ellen tün
 
Budapest, 2019. április 26. Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (középen b) és Mécs Imre volt szabaddemokrata, majd szocialista parlamenti képviselő (középen j) a Jövőt a diákoknak! címmel megrendezett demonstráción az Országház előtt 2019. április 26-án. A tüntetést felsőoktatási felvételit 2020-tól nyelvvizsgához kötő kormányzati tervek ellen szervezték. Balról Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

 

Ezért hát a Fidesz szerint erről kell ma beszélni, mert "ahelyett elhagyta volna a közéletet, maga alá gyűrte a baloldalt, és a legerősebb baloldali párt elnöke lett, és ma ő a baloldal vezetője" - jelentette ki. A petícióval arra akarják felhívni a figyelmet, "hogy mindenki számára legyen tiszta, ő a baloldal vezetője. Hiszen 2022-ben már azok is szavazni fognak, akik még csak 2-3 évesek voltak "a lovasrohamnál vagy a szemkilövetésnél".

Amikor Orbán Viktor a páncélozott BMW-vel otthagyta az embereket?  - kérdezte Dési, mire Hollik kijelentette, ő is ott volt, amikor a rendőrök a békés tüntetők közé lovas rohamot vezényletek. "Öt méterre futott el mellettem a ló. Ilyet az elmúlt 30 évben senki nem csinált, hogy a magyar állam rendőreit magyar állampolgárok ellen fordította volna politikai okokból". Dési megjegyezte, hogy "az is ritka, hogy embereket közintézményre uszítottak volna" - ahogy a Szabadság téri tévészékház esetében történt 2006-ban.

Ki uszította? - kérdezte Hollik, aki szerint ez politikai elszólás, mivel Orbán Viktor éppen országjáráson lett volna, és éppen a feszült helyzetre való tekintettel ezeket az alkalmakat lemondta. Az október 23-iki megemlékezésre pedig azt mondta, a jogszabálynak megfelelően előre bejelentették, és békés tüntetés volt. "A történelmet ne próbáljuk már meg átírni" - jelentette ki Hollik István.

A Stop Gyurcsány kampányra visszatérve, akkor lesznek elégedettek, ha minden olyan állampolgárt megtalálnak, aki azt gondolja, hogy a Gyurcsány-korszaknak nem szabad visszatérnie - mondta.