„Klubrádió
Reggeli gyors

Hogyan tudnak a vírustagadók meggazdagodni?

3/06/2021 10:57

| Szerző: Klubrádió

Majdnem megháromszorozták a nyereségüket azok, akik a koronavírus alatt a korlátozások, a maszkviselet és az egészségügyi szakemberek által javasoltakkal szemben fogalmaztak meg véleményt. Megérte nekik.

Kijöttek az éves cégjelentések, és többek között kiderült, hogy a pandémia alatt milyen jól kerestek azok, akik az oltás- és vírustagadó nézetekkel szereztek maguknak ismeretséget. Fabók Bálint újságíró Lenkei Gábor vitamincégeinek szárnyalásáról beszélt a Reggeli gyorsban.

2021. június 03. Reggeli gyors - részlet 21.06.03. Fabók Bálint
05:40
00:00

Mint kiderült, Lenkei "elég jó évet csinált gazdaságilag". Lenkeinek több cége is van, amelyek különféle vitaminokkal kereskednek, és a pandémia alatt 2019-hez képest 60 százalékkal nőtt ezeknek a cégeknek a forgalma, és összesen 3,5 milliárd forint volt a bevételük.

Fabók Bálint elmondta, 2019-ben 150 millió volt a tiszta nyereségük ezeknek a cégeknek, most viszont "két és félszeresére nőtt, így 400 milliós osztalékot tudott kivenni a tavalyi év után".

Mindez annak fényében különös, hogy a hatóságok pár vírustagadó és álhírterjesztő magánszemélyre lecsaptak, addig a híressé vált maszkellenes, oltástagadó, vírustagadó, üzletileg jól járó személyekkel szemben komolyabb fellépés nem történt.

Ráadásul Fabók elmondta, hogy 12-13 éve Lenkei problémás vitamineladásai miatt több mint egy tucat Lenkei-készítményt be is tiltottak a hatóságok, amik között volt egészségkárosító szer is, "ő azóta is viruló üzletet tud fenntartani".