„Klubrádió
Megbeszéljük...

Hegyi: Még mindig jobb, hogy Magyar jött, mintha innen menne át valaki Fidesz-csicskává

5/04/2024 07:30

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Magyar Péter feltűnésével kapcsolatban fontosnak tartja Hegyi Gyula, hogy ne cinizmussal kezeljék próbálkozását, mert az azoknak árt igazán, akik bizakodva mennek el megmozdulásaira. Hozzátette, számos példa volt már arra,hogy a másik oldalról jöttek át a bal-, vagy progresszív oldalra. Inkább így legyen, mint fordítva – jegyezte meg az MSZP Baloldali Tömörülés Platformjának elnöke.

2024. április 04. Megbeszéljük - részlet 24.04.04. Hegyi Gyula
14:44
00:00

"Sokan vitatkoznak arról, hogy Magyar Péter mennyire őszintén csinálja azt amit csinál, mozgatják őt vagy nem. Szerintem nem, de az hogy Nagy Ervin szintén mondta, amit mondott, az oly mértékben biztos volt. Ő, és akik benne vannak ebben az alakuló mozgalomban, valóban tiszta hittel próbálnak a megfeneklett magyar politikai helyzetbe valami újat hozni" – mondta a Megbeszéljük csütörtöki adásában Hegyi Gyula publicista. Az MSZP Baloldali Tömörülés Platformjának elnöke szerint szükség van erre a hitre, a változtatás igényére.

Megjegyezte, hogy ez meddig fog tartani, képes-e megbuktatni Orbán Viktor "kimerült" rendszerét, felrázni a megfáradt ellenzéket, vagy sok más mozgalomhoz hasonlóan ez is kifullad, nem tudni. Az ellenzéki politikusok, a független médiumok "úgy sem fog sikerülni" típusú cinizmusát azonban nagyon károsnak tartja. "Ezek a kijelentések nem Magyar Pétert vágják pofon, hanem azt a sok tízezer embert, akik lelkesedéssel kiment a demonstrációra" – tette hozzá.

Összehasonlításul megemlítette, amikor Gyurcsány Ferenc a politikában megjelent, akkor körülbelül hasonló helyzet volt, a Fidesz nagyjából elvesztette a hitelét, de az akkor még erőteljes szocialista pártban meg nem bíztak az emberek. Ekkor jött egy fiatalember a gazdasági életből, jó beszédkészséggel meggyőzte a választókat. "Történt már ilyen, mint Magyar Péter fellépése."

Szerinte a történelemben számos példa volt már arra, mint Bajcsy-Zsilinszky Endre, vagy Fidel Castro, akik a másik oldalról jöttek át a bal-, vagy progresszív oldalra. "Még mindig jobb, mintha a fordítva mozognának egyesek, a progresszióból mennének át Fidesz-csicskává."

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Hegyi Gyulával
2024.04.04., csütörtök 17:20
Riporter: Bolgár György