„Klubrádió
Fülbevaló

„Hat láb, két szív, egy büszkeség”

2/04/2019 13:03

| Szerző: Klubrádió

Kutyás futóverseny amatőröknek és profiknak. A bemelegítő, akadály nélküli versenyt már megrendezték, de jön a folytatás.

2019. április 02. Fülbevaló - részlet 19.04.02. Púza András
06:11
00:00

Különleges, kutyás futóversenyt rendeztek nemrégiben, amely egy kedvcsináló, csalogató volt az igazi Hard Dog Race versenyekhez. Itt még nem voltak akadályok, nehezítő körülmények, egyszerűen csak annyi volt a kutya-gazdi páros feladata, hogy fusson le hat kilométert. Még szintidőt sem szabtak, a kényelmesebbek akár sétálhattak is. A legjobb idő egyébként 26 perc volt.

Púza András a HDR alapítója közölte: ezer fölött volt a jelentkezők száma. Kölcsönzött állattal is neki lehetett vágni a távnak, de csak akkor, ha az egy ismerős kutya. Célszerűbb a saját kedvenccel futni, fontos hogy a két „versenyző” ismerje egymást. A kutyák nem futhatnak szabadon, csak hámmal, futóövvel, vagy pórázon. Egy komolyabb sportkutya húzza a gazdáját, egészen más futótechnikát igényel az embertől, mint egy kevésbé sportos állat.

Púza András 2016 óta foglalkozik ezzel a sporttal, saját maguk építik a pályát, és minden mást maguk csinálnak az egyre bővülő csapattal. Reméli, hogy ez a bemelegítő verseny vonzza majd a kutyásokat a „nagy” futamokra, amikor már megtűzdelik a pályát akadályokkal, lesz víz, lesz sár és minden, amitől izgalmas lehet a verseny.

Lay Viktória interjúját a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook.