„Klubrádió
Megbeszéljük...

Haraszti Miklós: Tartós többség kell

16/03/2021 21:33

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió/K.K.

Normalitás. Ez lehetne az ellenzék választási kampányjelszava, mert a többségnek valószínűleg elege van a csatazajból.

2021. március 16. Megbeszéljük - részlet 21.03.16. Haraszti Miklós
12:59
00:00

Szelíd forradalmat említett Karácsony Gergely főpolgármester az 1848-as szabadságharc kitörése évfordulóján közzétett írásában. Haraszti Miklós írót, az SZDSZ egykori politikusát, a rendszerváltás egyik résztvevőjét kérdezte Bolgár György arról, hogy létezik-e egyáltalán ilyen fogalom. A válasz az, hogy a magyar rendszerváltás ilyen, jogállami forradalom volt, amibe még az akkori pártállam is beletörődött.

Amit a főpolgármester mond, az nem más, mint hogy egy tartós, valódi többséget kell kialakítania a mostani ellenzéknek. A Fidesztől „lecsöpögő”, és a bizonytalan, ide-oda szavazó választók megnyerésével. Valamiféle jogi forradalmat kellene csinálni, hogy ne folytatódhasson a „lopászat” a „rablászat”.

Haraszti Miklós szerint a többség már megunta a csatazajt, amit Orbán Viktor kelt. Sokan érzékelhetik már a túlhatalom következményeit is. A főpolgármester ünnepi nyilatkozata egy emberi hang, ami nagyon hiányzik a magyar politikából.

A választásokra készülve – Haraszti szerint – a pártoknak kicsit visszább kellene vonulniuk. A jelöltek legyenek reflektorfényben, ők mérkőzzenek meg. A választók így könnyebben tudnak dönteni.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Megbeszéljük
2021.03.16. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György