„Klubrádió

Publicus Intézet: Karácsonyt a bizonytalanok fele támogatná miniszterelnök-jelöltként

4/03/2021 11:16

| Szerző: Klubrádió

Ha a főpolgármester nyerne a miniszterelnök-jelölti előválasztáson, a választók 84 százaléka szavazna az ellenzéki összefogásra. Emellett Karácsony Gergelyel az élen a bizonytalan szavazók több mint felét is magáénak tudhatná a hat párt a közvéleménykutatás eredménye szerint.

Az ellenzéki szavazók 84 százaléka voksolna jövőre az ellenzéki pártok közös listájára, ha Karácsony Gergely lenne a miniszterelnök-jelölje az ellenzéki összefogásnak – állapította meg a Publicus Intézet Népszava megbízásából készített reprezentatív közvélemény-kutatása.

Budapest főpolgármestere egyelőre nem jelentette be, hogy indulna, de ellenzéki körökben szinte biztosra veszik Karácsony indulását. A Publicus szerint az ellenzék szimpatizánsainak egyelőre a 15 százaléka nem szavazna Karácsony Gergelyre, és a bizonytalan szavazók többsége (59 százaléka) sem támogatná őt. Viszont ha megnyerné az előválasztást és így válna miniszterelnök-jelöltté, akkor a bizonytalan szavazók körében 45 százaléknyira csökkenne az ellenzőinek aránya, és az ellenzékiek 90 százaléka, a bizonytalanoknak pedig 45 százaléka szavazna az ellenzéki szövetségre.