„Klubrádió
Megbeszéljük...

Hann Endre: Minden esetben a Fidesz diktálja az ütemet

23/06/2021 17:46

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A Fidesz támogatottságának erősödését Hann Endre azzal indokolja, hogy a kormányzó párt diktálja a napirendet, az általa kialakított környezet neki kedvez. A Medián ügyvezetője úgy látja, hogy amikor egy botrány miatt meginog a pártba vetett bizalom, egy másik botránnyal tereli el a figyelmet.

2021. június 23. Megbeszéljük - részlet 21.06.23. Hann Endre
12:36
00:00

A Medián legutóbbi felméréséből kiderült, hogy a hogy a Fidesz-KDNP növelte előnyét az ellenzékkel szemben, de más vonatkozásban is érdekes információkkal szolgált. Bontásban az MSZP támogatottsága továbbra is mélyponton, 1 százalékon áll, amelyhez képest a Kétfarkú Kutyapárt 5 százalékon áll. 

Hann Endre, a Medián ügyvezetője a Klubrádiónak azt mondta, hogy a Fidesz támogatottságát nehéz megingatni, több felmérés azt igazolta, hogy viszonylag apró 1-1 százalékos kilengések jellemzők. A jelenlegi mérésben még nem érezhető a pedofil-törvény okozta visszatetszés. A Fidesz mindig bedob valamit, ami az előző napi botrányáról elvonja a figyelmet. "Minden esetben a Fidesz diktálja a napirendet" – mondta. Nagyobb anyagi források, kényelmesebb pozíciók.

Az ellenzék működése véleménye szerint még mindig a rivalizálásról szól, az előválasztások előtt. Ez okoz némi zavart a szavazók között. A felmérés kapcsán megjegyezte, hogy a bizonytalan szavazókkal kapcsolatban sem egyértelmű a helyzet, olyan sok nincs belőlük, hogy nagy előnyre tehessen szert az ellenzék megszólításukkal. Hozzátette, megítélése az ellenzéki pártok együttes támogatottsága, és más a pártoké külön-külön.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Hann Endrével
2021.06.23., szerda 16:45
Riporter: Bolgár György