„Klubrádió
Klubdélelőtt

Hálók, rendszerek – a pókok és mi

16/10/2020 15:51

| Szerző: Klubrádió/szg

Frenák Pál Párizsban élő nemzetközi hírű koreográfus, táncművész Spider című darabja azokról a rendszerekről, hálókról szól, amelyeket magunk köré építünk. A Klubdélelőttben lesz szó emellett különleges színésztréningekről, klarinétról, zongoraversenyről, prédikációról és a nemrég elhunyt politikusra, fotóművészre, Mandur Lászlóra is emlékezünk.

2020. október 17. Klubdélelőtt (2020. október 17., szombat 09:00)
157:17
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
9.00 Hatvankét évesen elhunyt Mandur László, egykori szocialista képviselő, az országgyűlés volt alelnöke, budapesti pártelnök. Visszavonulása után kiváló fotóművész lett, kiállításai bejárták Magyarországot és a világot. 2015-ben egy kiállítása kapcsán volt a Klubdélelőtt vendége.

9.30  „A prédikációt végighallgattuk, apám tizenöt perc után az óráját nézegette, mert az apjától, a nagyapámtól úgy tanulta, ha egy prédikáció túllép a negyed órán, a szónokban van a hiba. Aki ennyi idő alatt nem képes elmondani, amit szeretne, nem jó szónok.” – egy rövid idézet Jánossy Lajos író 2flekken-írásából.

10.00 Kozma Gábor Viktor színész elnyerte az MMA ösztöndíját, különleges, színésztréningekkel foglalkozó kutatásával. Külföldi kurzusokon vett részt, ahol olyan módszereket tanulmányozhatott, amelyek nem ismertek a felsőfokú színházi oktatásban magyar nyelvterületen.

10.30 A kultúra ötven arca, Kult50 idei egyik díjazottja, jazz, folk, világzene kategóriában: Borbély Mihály klarinét-és szaxofonművész, akinek meggyőződése, hogy az igazi út – úgy művészi, mint emberi értelemben véve – belülről kifelé vezet. „Ahol az Úrnak Lelke, ott a szabadság. Ezek az elvek irányítják mindennapjaimat a családomban, a zenekarokban és a tanításban is”- vallja.

11.00 Hollós Máté zeneszerző dédapja Tóth András szobrász, nagyapja Tóth Árpád költő, édesapja Hollós Korvin Lajos író-költő, édesanyja Tóth Eszter  költőnő. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola zeneszerzés szakán Petrovics Emil növendékeként végzett, műveit a szinte minden földrészen játsszák, az ENSZ alapításának 50. évfordulójára felkérték egy zongoraverseny megkomponálására.  

11.30 Frenák Pál Párizsban élő nemzetközi hírű koreográfus, táncművész Spider című darabja azokról a rendszerekről, hálókról szól, amelyeket magunk köré építünk, és ha nem vigyázunk, akár el is pusztíthatnak bennünket. Vajon hogyan lehetséges, hogy egy ízeltlábú lény képességeinek korlátozottságában is teljesebb életet élhet, mint az ember? A saját fajtáját felfaló, saját testéből építkező, ragadozó életmódot folytató, túlélésre és szaporodásra predesztinált állatfaj egyszerre lehet tükre és szöges ellentéte a modern civilizációban létező embernek.

 

Elindultunk Az Év Honlapja 2020 versenyen. Az alábbi képre kattintva szavazhat ránk, hogy miénk legyen a közönségdíj.

Az oldalra jutva jobbra fent lát egy kék gombot majd, arra kell kattintani, mellette pedig látszik, hány szavazatnál tartunk.
Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.
ÉvHonapja2020

Klubdélelőtt szombaton 9 órától. Címlapi kép: Pixabay.com