„Klubrádió
Esti gyors

Hadházy: Üres épületben kutatják a fogászati turizmust 1,2 milliárdért

7/12/2021 14:32

| Szerző: Klubrádió

Létrehoztak egy Fogászati Turizmust Kutató és Fejlesztő Intézetet, amely Orbán Viktor fogorvosához köthető, és amelyre 1,2 milliárd forint támogatást adott az EU – mondta Hadházy Ákos.  A független országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy ugyanez az illető, aki a triatlonszövetség elnöke is, ott is magyarázatra szoruló ügyekbe keveredett. Ott is megjelentek fogászati cégek, amelyek milliókat kaptak rendezvényszervezésre, de mintha szégyellték volna a profiljukat, rövidített nevet írtak be.

2021. december 06. Esti gyors - részlet 21.12.06. Hadházy Ákos
04:34
00:00

Hadházy Ákost kérdeztük arról, vajon mit kutat 1,2 milliárdból a Fogászati Turizmust Kutató és Fejlesztő Intézet, amely Orbán Viktor fogorvosához köthető. A független országgyűlési képviselőt ezt a témát is elővette Facebook-posztjában.

Szerinte semmit, elment Kecskemétre, és azt látta, hogy az épület üres. A portás nagyon meglepődött, amikor mondta, hogy szeretne valamit megtudni a kutatóintézet munkájáról. Azt mondta neki, hogy egy ember szokott ott lenni, vele nem találkozott, és a folyosókra már nem mehetett be. Viszont üvegfalú az épület, kívülről látszik, hogy van ott egy-két laboreszköz, mikroszkóp meg egyéb műszer, de nem is bontották ki, nem használták őket. Az OLAF-nak jelezte az ügyet, de még nem kapott választ. Nekik sokszor nincs kapacitásuk, 5-6 ember foglalkozik ott a magyar ügyekkel, ezeket Magyarországon kellene elsősorban felderíteni.

Ugyanez az ember, a miniszterelnök fogorvosa a triatlonszövetség vezetőjeként is magyarázatra szoruló ügyekbe keveredett Hadházy szerint. Illetve, tette hozzá, ezt nem ő állítja, hanem a sportszövetségben ellenőrző bizottság jött létre és adtak be feljelentést. Enyhén szólva megkérdőjelezhető számlákról és több száz millió forint elköltéséről van szó. Ott is megjelentek fogászati cégek, amelyek milliókat kaptak rendezvényszervezésre. De mintha szégyellték volna, hogy ezzel a területtel foglalkoznak, amire egy példát említett is a képviselő: nem a vállalat teljes nevét tüntették fel, hanem egy rövidítést, amelyből nem derül ki, hogy fogászati cég.

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: Facebook

Esti gyors
2021. december 06., hétfő 18:40
Műsorvezető: Dési János