„Támogassa
Reggeli gyors

Hadházy: Nem a terrorizmus elítélésével, a Rogán-művek propagandájával van gondom

27/10/2023 11:31

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

A kormány ellenzéki politikusok által is megszavazott állásfoglalása négy pontjából kettő teljesen korrekt, amely elítéli a terrorizmust az általa kifogásolt két pontot azonban a "Rogán-művek" állítottak össze, amelyek összemossák a migrációs krízist a terrorizmussal – Hadházy Ákos elmondta, miért szavazott nemmel.

2023. október 27. Reggeli gyors - részlet 23.10.27. Hadházy Ákos
06:04
00:00

Nem szavazta meg "a terrorizmus elítéléséről és az áldozatok melletti kiállásról" szóló politikai nyilatkozatot, Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő a Reggeli gyors pénteki adásában azt mondta: "Azt lehetett tudni, hogy a propagandamédia mit ordibálni, az viszont engem is meglepett, hogy a zuglói polgármester ugyanazt mondta." Szerinte Horváth Csaba anélkül támadt neki, azt állítva,hogy méltatlanná vált a zuglóiak képviseletére szavazata miatt, hogy elolvasta volna az állásfoglalás tartalmát.

 
Hadházy Ákos a Klubrádióban
Fotó: Klubrádió/S.J.
 

Ennek tisztázására Hadházy elmondta, a nyilatkozat négy pontjából kettő teljesen korrekt, amely elítéli a terrorizmust az általa kifogásolt két pontot azonban a "Rogán-művek" állítottak össze, amelyek összemossák a migrációs krízist a terrorizmussal, és természetesen ezt is Brüsszel felelősségének tartják.

Azzal kapcsolatban, hogy az ellenzékből is többen megszavazták az állápontot, megjegyezte, hogy ezzel lényegében a Fidesz őket is felhasználta arra, hogy a migránsokat terroristának tekinthessék. Különösen érdekes egyébként az állásfoglalás attól a kormánytól, amely embercsempészeket enged szabadon, és azt sem lehet tudni, hogy 72 óra elteltével ellenőrzik-e, hogy elhagyták-e az ország területét.

Hadházy hozzátette azt is, döntésének okairól írásban tájékoztatta az izraeli nagykövetet.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Hadházy Ákos
2023.10.27., péntek 7:42
Riporter: Pálinkás Szüts Róbert