„Klubrádió
Reggeli gyors

Hadházy: Ha csak a szorgalmas Szijjártó helikopterezik, a többi miniszter lusta?

25/09/2020 13:39

| Szerző: Klubrádió/szg

Hadházy Ákos azt mondta, újabb részletek derültek ki Szijjártó Péter helikopteres útjairól. Amikor Tolnába ment, fotók is vannak arról, hogy egy elegáns étteremnél leszállt és megebédelt. A rendőrség tájékoztatása szerint csak a külügyminiszter használt helikoptert, és mivel őt nagyon szorgalmasnak tartják, eszerint a többi miniszter nem az? – kérdezte a független képviselő.

2020. szeptember 25. Reggeli gyors / részlet, Hadházy Ákos (20.09.25.)
11:47
00:00

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a hivatalos kommunikáció szerint csak akkor használja azt a bizonyos, meglehetősen jól felszerelt, elvileg rendőrségi helikoptert, ha közfeladatok ellátásához elengedhetetlenül szükséges.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint ez már annyiból is cáfolható, amennyit eddig lehetett tudni, hiszen Tolnára nem kell helikopterrel menni, van autópálya, bármelyik földi halandó odaér másfél óra alatt. Ráadásul azért nem kell elmennie Tolnára, hogy pénzt adjon át, elég, ha a kormány átutalja. Ő csak a propaganda miatt ment, hogy a helyi lap megírhassa: Szijjártó Péter 200 milliót hozott Tolna megyének (helikopteren). 

Közölte: kapott új képeket, információkat: bár azt mondták, hogy a rendkívül sűrű napja miatt utazott helikopterrel a miniszter, a légijárművet a Szekszárd legelegánsabb éttermét üzemeltető pincészetnél fotózták le, ahol meg is ebédelt Szijjártó Péter. Hozzátette: Bár Menczer Tamás államtitkár azzal fenyegette a KKM dolgozóit, hogy nem rúgott ki elég embert a miniszter, Hadházy szerint ha ennyire nem tudják beosztani a főnökük idejét, talán tényleg el lehetne küldeni valakit.

Sőt, ami szerinte még döbbenetesebb az ellenzéki politikus szerint: többször látták a helikoptert a dunakeszi sportrepülőtéren, a miniszter ott leszáll, Mercedesek várják. Tehát többször is helikopterrel ment haza, ugyanis ott lakik a városban. Hadházy azt mondta: egy ekkora országban vállalhatatlan ez az egész helikopterezés. Megemlítette, hogy amikor egy dán miniszter lekéste a kompot, odarendelt egy helikoptert, hogy elérje a kormányülést – az volt az utolsó kormányülése, le kellett mondania. Hozzátette: a külügy nem árulta el, az Országos Rendőr-főkapitányság viszont igen, hogy csak Szijjártó helikopterezett. Mivel ő azt mondja, azért van erre szüksége, mert annyira szorgalmas, akkor ebből kiindulva a többi miniszter lusta? – tette fel a kérdést.

A képviselő kitért arra is: nagyon büszke és köszöni, hogy egy-másfél nap alatt beérkezett a büntetés összege, amelyet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, Péterfalvi Attila rótt ki rá. Ilyen büntetésekkel próbálják az ember kedvét elvenni a munkától. Kövér László házelnök többmilliós büntetéseket adott neki a táblás akció miatt, amíg ezt a segítséget megkapja, addig tudja folytatni.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Reggeli gyors
2020. szeptember 25., péntek 07.35
Műsorvezető: Pálinkás Szüts Róbert