„Klubrádió
Reggeli gyors

Hadházy az OTT-ONE elleni eljárásról: Ilyen esetekre számíthatunk

30/09/2022 12:05

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

A lélegeztetőgép-beszerzésben érdekelt OTT-ONE Nyrt. ellen indított eljárással a kormány bizonyítani akarja az Európai Bizottság előtt, hogy igenis küzd a korrupció ellen – véli Hadházy Ákos.

2022. szeptember 30. Reggeli gyors - részlet 22.09.30. Hadházy Ákos
11:00
00:00

Ahogy arról a Klubrádió is beszámolt, a Miniszterelnökség "szabálytalansági eljárást" indított a lélegeztetőgép-biznisz egyik szereplője, az OTT-ONE Nyrt. ellen – közölte még kedden a Budapesti Értéktőzsde. Az eljárást azért indítják, mert a tárca szerint nem valósult meg egy ginopos pályázat. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő arról posztolt csütörtökön, hogy egy 300 milliós, speciális gép beszerzésére kapott uniós támogatást a cég. Az állam pedig most ezt a pénzt igyekszik visszaszerezni.

A céget Hadházy Ákos szerint mesterségesen fújták fel. A független politikus a Klubrádiónak azt mondta, hogy a cég csaknem 850 millió forint uniós támogatást kaptak kutatás-fejlesztési munkákra. Szoftvereket, vénaszkennereket forgalmaztak, többnyire külföldre. Valamint a lélegeztetőgép-beszerzésben is érdekeltek voltak.

"Ilyen esetekre számíthatunk" – mondta Hadházy. Szerinte a lépés a cég ellen összefüggésben állhat azzal, hogy a kormány bizonyítani akarja az Európai Bizottság előtt, igenis van korrupcióellenes tevékenység Magyarországon. Ez azonban szerinte nem jelent semmit: "Tudjuk jól, hogy Kínában is lelőnek egyszer-egyszer egy politikust korrupció miatt, de ettől még az a rendszer velejéig korrupt marad."

A politikus beszélt arrról is, hogy tevékenységét folytatja az október 10-ére kitűzött parlamenti eskütételét követően is.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Hadházy Ákossal
2022. szeptember 30., kedd 7:43
Műsorvezető: Pálinkás Szüts Róbert