„Klubrádió
Dobszerda

Hab a tortán

24/02/2021 17:17

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

A Dobszerdában Váradi Júlia vendége Lakos Nóra filmrendező volt, akinek első nagyjátékfilmje nagy nemzetközi sikereket aratott.

2021. február 24. Dobszerda (2021. február 24., szerda 20:00): Lakos Nóra
52:40
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

A Gyerekfilm Akadémia alapítója, a CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál igazgatója, a Filmjátszó filmes tanfolyam oktatója Lakos Nóra filmrendező. Számos rövidfilmet, dokumentumfilmet és tv-sorozatot rendezett, több nemzetközi díjat nyert. Első nagyjáték filmjét, a HAB című romantikus vígjátékot 2020-ban mutatták be. Az édes-kesernyés romantikus vígjáték azonban sajnos nem sokáig szerepelhetett a mozikban, azok ugyanis bezártak. A Hab nemzetközi fesztiválokon sikereket ért el, a firenzei Cinema e Donne - a női filmek – nemzetközi fesztiválján elnyerte a fesztivál legjobb mozifilmjét illető Gilda-díjat, de a párizsi nemzetközi filmfesztiválról is hozott el díjakat. A Kerekes Vica főszereplésével készült filmet talán hamarosan az HBO is műsorára tűzi, de remélhetően a nyitás után a mozikban ismét megnézhető lesz.

A franciásan bájos, vícces, színes és szép első film máris nagy nemzetközi elismeréseket aratott. Lakos Nóra volt a Dobszerda vendége.

Dobszerda
2021. február 24. szerda 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia