„Klubrádió
Dobszerda

Két vírus pusztít: az egyik az embereket, a másik a kultúrát – Vajdai Vilmos a Dobszerdában

10/02/2021 10:00

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Vajdai Vilmos, a legsokoldalúbb, legnehezebben kategorizálható magyar művészek egyike volt a Dobszerdában Váradi Júlia vendége.

2021. február 10. Dobszerda (2021. február 10., szerda 20:00): Vajdai Vilmos
46:55
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

"Mi másért csinálnánk színházat, mint hogy terápiát gyakoroljunk magunkkal és a környezetünkkel? Főleg olyan időkben, amikor két vírus is pusztít, az egyik az embereket, a másik a kultúrát zabálja fel” – mondja Vajdai Vilmos, színész, rendező, dramaturg, akinek legutolsó darabja – amely most ugyan sajnos éppen nem látható, de remélhetőleg tavasszal újra nézhetjük – a "Menedék", mely a közeljövőben, egy világjárvány után játszódik, amikor a globalizáció hatásai már teljesen átformálták a világot.

A Dobszerda vendége Vajdai Vilmos volt, a Katona József Színház színésze és a TÁP Színház vezetője, a legsokoldalúbb, legnehezebben kategorizálható magyar művészek egyike.

Ez volt a Dobszerda utolsó olyan adása egy darabig, ami az FM 92,9-en is megszólalt. De "a rádió ugyanúgy megy tovább". Vajdai Vilmos bizakodó, azt mondta: "A jövőt képviselitek. Úttörők vagytok, Most kell utat törni, hogy hogy hallgassunk másképp rádiót."

Címlapi kép forrása: Vajdai Vilmos Facebook oldala 

Dobszerda
2021. február 10., szerda 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Várdai Júlia