„Klubrádió
Esti gyors

Ha pár éve azt mondtam volna, hogy.... - Selmeci János jegyzete

16/10/2020 18:02

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Az abszurd lett a valóság, tegye fel a kezét, aki érti, hogy mi történik, hogy hova lett a világ, amiben tavaly éltünk, vagy esetleg tudja, hogy mi lesz jövőre.

2020. október 16. Esti gyors / részlet, Selmeci János jegyzete (20.10.16.)
01:53
00:00

Ha pár éve a rádióban azt mondtam volna, hogy 2020-ban az MSZP, a DK és a Momentum közös közleményben véd majd meg egy antiszemita kijelentéseiről ismert, korrupciós vádakkal illetett jobbikos politikust Hadházy Ákostól, valószínűleg kinevetnek. Azt sem hitte volna senki, hogy maszkban töltünk el fél évet, egy időre betiltják a parkban sétálást, mert ezt követeli a nép, miközben nem a rendpárti és szabadságellenes Fidesz, hanem a „progresszív” és demokratikus ellenzék lesz a nagyobb rend és több szigorítás pártján, és azért is kritizálják a kormányt, mert rengeteg lélegeztetőgépet vásárolt.

Ha azt mondtam volna, hogy 2020-ban az orvos azért nem akar majd megvizsgálni, mert lehet, hogy beteg vagy, hogy az Egészségügyi Világszervezet azt javasolja, hogy inkább ne menjünk fogorvoshoz, az Orvosi Kamara támogatja, hogy elhalasszanak műtéteket, a Klubrádióban pedig vezető hír lesz, hogy elhunyt egy 101 éves nő, akkor önök, hallgatók megírták volna kommentben, hogy oké ez a fiatalítás, de ekkora hülyeségeket azért mégsem kellene beszélni.

Ha pár éve felvetem, hogy 2020-ban a szabad világ Kína példáját követve bezárja az állampolgárait, baloldali és liberális politikusok vezetnek be, vagy követelnek kijárási korlátozást, komoly tudósokra hivatkozva mértékadó portálok cikkeznek arról, hogy maszkban kellene szeretkezni, Genovában pedig tilos lesz az utcán beszélgetni, akkor valaki kihívta volna rám a mentőket.

Aztán mégis az abszurd lett a valóság, tegye fel a kezét, aki érti, hogy mi történik, hogy hova lett a világ, amiben tavaly éltünk, vagy esetleg tudja, hogy mi lesz jövőre. Figyelembe véve az előbbieket, meg azt is például, hogy a magyar színészképzést éppen egy katona irányítja, az Index egyik vezetője pedig az OrbánViktor.hu volt üzemeltetője lett; én nem nagyon mernék jósolni.

Selmeci János jegyzete a 2020. októebr 16-i Esti gyorsban hangzott el.