„Klubrádió
Reggeli gyors

Gyerkőcök a világtól elzárva

17/04/2020 14:12

| Szerző: Klubrádió

Nagyon nehéz helyzetben vannak most az állami gondozott gyerekek. Nem látogathatják őket a mentoraik, a telefonon, interneten történő kommunikáció is nehézkes.

2020. április 17. Reggeli gyors -részlet 20.04.17. Joó Beatrisz
09:23
00:00

Az állami gondozásban lévő gyerekek, vagy ahogyan Joó Beatrisz, a Gyermekhíd Alapítvány operatív vezetője mondja, „gyerkőcök” kemény időszakot élnek át. Nekik nincsenek erőt adó családi kapcsolataik, az intézményekben dolgozó nevelők körében nagy a fluktuáció, tehát hozzájuk sem igazán kötődhetnek, most ráadásul a saját mentoruk sem látogathatja őket.

A Gyermekhíd Alapítvány, amely Vásáry Tamás kezdeményezésére jött létre, az említett okok miatt most digitális hidat szeretne építeni az otthonokban élő gyerekek és a külvilág között. Fontos, hogy épp most legyen lehetőségük a traumák feldolgozására, a tanulásra, az önbizalmuk megtartására, és arra, hogy „jók legyenek”.

Az alapítvány jelenleg négy otthon lakóit tudja valamilyen szinten ellátni, de eljutnak vidéki lakásotthonokba is. Több száz gyerkőcre figyelnek. Abban kérnek segítséget, hogy számítástechnikai eszközökhöz jussanak a mentoráltjaik, mert a kapcsolattartásnak most ez a formája lehetne működőképes.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi.

Reggeli gyors
2020.04.17. 06:00
Műsorvezető: Pálinkás-Szüts Róbert