„Klubrádió
A lényeg

Gréczy Zsolt: Úgy tűnik, marad az Orbán-kormány

3/04/2022 21:40

| Szerző: Klubrádió

A DK-s politikus szerint nem volt szabad és demokratikus a választás, de kétharmada így sem lesz a Fidesznek. Kíváncsi, hogyan fogja megoldani a kormányon maradó Orbán azt a helyzetet, amikor 3 ezer forint lesz egy kiló csirkemell és 700 forint egy liter benzin, miközben ehhez nem jönnek az európai uniós pénzek.

2022. április 03. A lényeg - 22.04.03. Gréczy Zsolt
03:15
00:00

Miután nem szabad és nem demokratikus a választás Magyarországon, ezért ha az ellenzék megakadályozza a Fidesz újabb kétharmados törvényhozási többségét, az jelentős előrelépés – mondta Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció politikusa a Klubrádiónak.

Az Egységben Magyarország ellenzéki pártszövetség vasárnap esti választási eredményváró rendezvényén nyilatkozó Gréczy hozzátette, az is választási csalás, hogy a közmédiában nem szerepelhetnek az ellenzéki politikusok, hogy vannak, akik levélben szavazhatnak, másoknak meg órákon keresztül sorban kell állniuk a külképviseleteken, hogy ellenzéki politikusokat és pártokat pénzbüntetésre ítélnek, miközben fideszes vezető politikusok ellen nem indul jogi eljárás, mint ahogy az is, hogy a Fidesz a maga igényei szerint átrajzolta a választókerületeket. De még hosszasan lehetne sorolni a példákat – mondta.

Tehát az ellenzék ismét egy nem szabad és nem demokratikus választáson vette fel a küzdelmet a Fidesz ellen, egy új módszerrel, amivel reményeik szerint a maximumot sikerül elérniük – fogalmazott Grézy.

A DK-s politikus, mint mondta, a választási részadatok alapján arra következtet, hogy marad az Orbán-kormány, de nem lesz kétharmada, miközben Magyarország minden idők legnagyobb politikai, gazdasági és diplomáciai válságába szalad bele. Kíváncsi, hogyan fogja megoldani a kormányon maradó Orbán azt a helyzetet, amikor 3 ezer forint lesz egy kiló csirkemell és 700 forint egy liter benzin, miközben ehhez nem jönnek az európai uniós pénzek.

A Nemzeti Választási Iroda közlése szerint a listás szavazatok 36,32 százalékos feldolgozottságnál a Fidesz 58,12 százalékon, az Egységben Magyarországért 30,41 százalékon, a Mi Hazánk 6,57 százalékon áll.