„Klubrádió
Hetes Stúdió

Globális recesszió fenyeget – Hetes Stúdió ajánló

7/03/2020 09:18

| Szerző: Klubrádió

A hét legfontosabb történéseiről és a legérdekesebb hírekről szombatonként délután két órában.

2020. március 07. Hetes Stúdió-részlet (2020.03.07. ajánló)
01:24
00:00
Globális recesszió fenyeget, a koronavírus a leggyorsabban a légiközlekedést és a turizmust sújtotta, a hosszabbtávú károk az iparban keletkeznek, miközben Kína, mint megkerülhetetlen beszerzési forrás, hetekre kiesett, igaz, már kezd visszaépülni a kínai termelés.

Nemrég megszűnt a Jobbik Vas megyei szervezete, az egyre inkább kívülre kerülő belső ellenzék szerint az új vezetés tönkreteszi a pártot, az elnök szerint tisztulás folyik. Mi lesz a vége, és mi lesz az ellenzékkel kialakított együttműködéssel?

Van, aki úgy véli, már a 150.000-et is meghaladja a magyarországi vendégmunkások száma, és nem számít, hogy tavaly csak 75 ezer munkavállalási engedélyt adtak ki, mert sokan illegálisan dolgoznak, illetve csak az 50 főnél többet foglalkoztató cégeket mérik. Milyen a helyzetük? Tartanak-e tőlük a magyar dolgozók?

Pompázatos eseménynek indult a nemzetközi nőnap megünneplése Brüsszelben, de az európai parlament vezetője végül, tekintettel a koronavírusra, lefújta a 3 napos rendezvényt. A nála bátrabbak, vagy kevésbé elővigyázatosak egy parlament melletti hotel halljában mondták el, mit gondolnak az európai nők helyzetéről - Csernyánszky Judit összeállításában.

A második órában megbeszéljük a hét fontos híreit. Szénási Sándor vendégei: Katona Mariann (Magyar Hang) és Kocsis Györgyi (HVG) és Bolgár György (Klubrádió).

Hetes Stúdió
2020. március 7. szombat 15:00
Műsorvezető: Szénási Sándor
Szerkesztő: Bálint Judit