„Klubrádió
Megbeszéljük...

Gegesy: A IX. kerület vezetése nagy lehetőségeket puskázott el

11/04/2024 18:43

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Látványberuházások helyett a IX. kerületi felújításra szoruló lakásokról kellett volna gondoskodnia Baranyi Krisztinának – indokolta Gegesy Ferenc, hogy indul Ferencváros polgármesterségért.

2024. április 11. Megbeszéljük - részlet 24.04.11. Gegesy Ferenc
12:54
00:00

Meglepetésként érhetett sokakat az, hogy Gegesy Ferencet kérik fel a az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Jobbik tagjai, illetve a Momentumból kilépett politikusok, hogy induljon Baranyi Krisztina ellen a IX. kerületben a polgármesterségért. A kerület korábbi polgármestere az elmúlt években Baranyi tanácsadójaként működött. A Magyar Hangnak adott indoklása szerint a Baranyi Krisztina jelenlegi polgármester vezette testületben belháború dúl.

"Az elmúlt 5 évben az önkormányzat vezetése nagy lehetőségeket puskázott el" – mondta a Megbeszéljük csütörtöki adásában Gegesy, hozzátéve, hogy a megalakulástól kezdve folyamatosak a belháborúk.

Önkormányzat 2019 - Baranyi Krisztinát javasolja közös elle
 
 Baranyi Krisztina független és Gegesy Ferenc (j) Fotó: MTI/Balogh Zoltán
 

Megjegyezte, a kerület közel nyolcmilliárd forintot kapott fejlesztésre. Amelyet szerinte 200 üres lakás rehabilitációjára kellett volna fordítani, ehelyett olyan látványberuházásokat terveztek, mint az Ecseri úti metrómegálló felszínének rendezése 2 milliárd forintért. Azt elismerte, hogy a felszínen lévő pavilonok cseréje talán indokolt lenne, de semmiképpen sem ekkora keretet kellene erre szánni, amikor a kerületben 900 lakás komfort nélküli, valamint 32 lakóépület aládúcolt, vagyis támasztógerendák tartják meg az épületet. "Ilyen a tanácsidőszakban sem volt" – jegyezte meg, hozzátéve, hogy ezt nagyon rossz cikluszárásnak tartja.

Arra is kitért, hogy a 900 lakás kiürítése, a lakók elhelyezése becslések szerint 26 milliárd forint körül lenne. A fejlesztésekre szánt 8 milliárd legalább "távlatot adhatott volna a lakóknak, hogy hogyan tervezzenek".

Baranyi Krisztinával kapcsolatban megjegyezte, hogy a jelenlegi polgármester a kerületi ellenzéki pártok közül – többszöri megkeresés dacára – kettővel szóba sem áll. 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Gegesy Ferenccel
2024.04.11., csütörtök 16:45
Riporter: Bolgár György