„Klubrádió
A lényeg

Akadályozta Baranyi munkáját, a Momentum kizáratná volt ferencvárosi polgármesterjelöltjét

8/03/2024 14:32

| Szerző: Klubrádió

Kizárási eljárást indít a Momentum Jancsó Andrea ferencvárosi önkormányzati képviselő, volt polgármesterjelölt ellen. Ezt a párt közölte pénteken. 

"A Momentum Mozgalom vállalta a 2024-es választáson is, hogy nem akadálya, hanem motorja lesz az ellenzéki együttműködésnek. Teljesen egyértelmű ezért, hogy támogatjuk az elmúlt öt évben jól teljesítő ellenzéki polgármestereket – akkor is, ha azok nem a Momentum közösségének a tagjai" – írta közleményében az ellenzéki párt.

Úgy folytatták: "Baranyi Krisztina jó munkát végzett Ferencváros élén, és az elmúlt időszakban közte és a Momentum között egy jó együttműködés alakult ki. A Momentum elkötelezett a ferencvárosi együttműködés folytatása mellett. Mi abban hiszünk, hogy a magyar közéletben még sok hasonló együttműködés hozható létre, melyben a független polgármesterekre, közéleti szereplőkre is számítunk."

"Sajnos azonban ezt az együttműködést Jancsó Andrea, Ferencváros önkormányzati képviselője nem segítette, hanem akadályozta. A párt elnökségének ezért nem volt más választása mint, hogy kizárási eljárást indítson Jancsó Andreával szemben" – olvasható a közleményben.

A 24.hu hozzáfűzi: nem ez az első eset, hogy a párt megpróbálja kizárni Jancsót Andreát. 2019-ben, nem sokkal az önkormányzati választás után egyszer már megpróbálták. Az indok akkor is Jancsó és Baranyi Krisztina konfliktusa volt, három döntés alapján indítottak etikai vizsgálatot, de akkor végül nem zárták ki a képviselőt.

A Momentum a 2019-es önkormányzati előválasztáson támogatta az ex-LMP-s Jancsó Andreát Baranyival szemben; utóbbi nagy fölénnyel győzött, majd a kerület polgármesterének is megválasztották.