„Klubrádió
Reggeli gyors

"Frusztrált szakdolgozók várják az új járványhullámot"

26/08/2021 10:47

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Nem állt meg az egészségügyi dolgozók fogyatkozása a két járványhullám közt sem – állítja Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

2021. augusztus 26. Reggeli gyors - részlet 21.08.26. Soós Adrianna
09:30
00:00

Nagyon vegyesen néz az egészségügy a negyedik hullám elé – véli Soós Adrianna. A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke a Klubrádióban arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány két hulláma közt sem tud minden egészségügyi dolgozó pihenni, de részleges szabadságolások már zajlanak. Ez azonban az egyes hullámok alatt feltorlódott várólisták, mellett nem jelent igazi könnyebbséget.

Fontosabb problémaként emelte ki Soós, hogy a vállalhatatlan körülmények miatt nem állt meg az egészségügyi dolgozók elvándorlása. Ennek oka, hogy a járvány alatt végzett plusz munkáért semmilyen töbletelismerést nem kaptak, az orvosokhoz képest csökkent a keresetük. Ilyen körülmények közt "rendkívül frusztrált, még jobban megfogyatkozott számú szakdolgozói kör várja az új járványhullámot". A helyzet annyira súlyos, hogy tapasztalat, és megfelelő végzettség nélküli dolgozókat kell felvenni, ami semmiképpen nem oldja meg a problémát. A felmondások okai köztt ott van az is, hogy vannak olyanok, akik nem akarják felvenni a kötelező oltást. Soós úgy véli, hogy a megfelelő tájékoztatás hiánya miatt történhet mindez, valamint azért, mert az érintettek a személyük elleni támadásnak vélik a kötelező vakcinációt.

Koronavírus - Betegeket ápolnak a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórh
Fotó: Kovács Tamás / MTI
 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Soós Adriannával
2021.08.26., csütörtök 8:10
Riporter: Para-Kovács Imre