„Klubrádió
Hetes Stúdió

"Ez tulajdonképpen nem volt egy fair szavazás"

24/04/2022 18:04

| Szerző: Csernyánszky Judit/Klubrádió

Lehet-e az USA budapesti nagykövete Orbán egyik nagy kritikusa? Hogyan látja a választásokat Kati Marton? És milyen irányokat lát a világpolitikában?

2022. április 23. Hetes Stúdió-részlet (2022.04.23. Interjú Kati Martonnal)
12:18
00:00
Vajon Kati Marton lesz az új amerikai nagykövet? A New Yorkban élő magyar származású amerikai írónő 1957-ben költözött az Egyesült Államokba, a Maryland állambeli Bethesdába. A középiskolai tanulmányai után Párizsba ment tanulni a Sorbonne-ra, majd Washingtonban folytatott politikai tanulmányokat. Diplomát nemzetközi kapcsolatokból szerzett. 1995-ben ment férjhez Richard C. Holbrooke amerikai diplomatához, aki az USA németországi, majd ENSZ-nagykövete volt, és akinek meghatározó szerepe volt a Bosznia-Hercegovina békéjét megalapozó Daytoni szerződés létrehozásában.

Kati Martonnak korábban jó viszonya volt Orbán Viktorral, de ez megromlott, és az írónő rendszeresen kritizálja a magyar kormányfőt. Korábban szóba jött, hogy ő legyen az Egyesült Államok magyarországi nagykövete lesz, de ez most nincs napirenden. Vagy mégis? Többek közt erről is kérdezte őt Csernyánszky Judit kolléganőnk, valamint a magyarországi emlékeiről, a választásokról, Orbánról, Putyinról, és Trumpról is.

A beszélgetésből az is kiderül, hogy interjúalanyunk kedvenc rádiója a Klubrádió. 

A fenti lejátszás gombra kattintva meghallgathatja a beszélgetést.

Hetes Stúdió
2022. április 23. szombat 15:00
Riporter: Csernyánszky Judit