„Köszönjük,
A lényeg

"Ember, most jövök a Pride-ról!" – tekintsék meg képeinket!

15/07/2023 18:25

| Szerző: Klubrádió

Ilyen volt az idei, 28. Budapest Pride képekben.

A 28. Budapest Pride felvonulás a Vajdahunyad várától indult és oda is ért vissza. A környék már a 3 órás kezdés előtt megtelt a kánikula és a hőségriasztás ellenére. A tömeg az Andrássy úton indult el, az Oktogonnál fordult meg, majd visszaindult a Király utcán a kiindulóponthoz. A Városligetbe visszaérve beszédek hangzottak el, felszólalt Karácsony Gergely főpolgármester is. Videónk a beszédekről:

A Hősök terénél a Hatvannégy Vármegye tartott miniellentüntetést, egy másik kisebb csoport az Oktogonnál tartott ellendemonstrációt, mindkét társaság homofób, LMBTQ-ellenes feliratokat helyezett el. Rendőrök biztosították a helyszíneket.

A tömeg szokás szerint zenére, kamionokkal, szivárványos zászlókkal vonult. Olyan feliratokat lehetett látni, mint "Szeretlek, támogatlak, elfogadlak", "Gyönyörű, egyedi, értékes vagy", "Az én gyerekemnek jó gendere van", vagy "Tudod, kit szeress? Akit akarsz". Volt, aki viccesre vette, egy felvonuló például a miniszterelnök elhíresült kifakadását megidéző "Ember, most jövök a Pride-ról!" molinóval ment, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt kamionján pedig a "Buzi homofóbok" feliratú, szívet formázó keret tűnt fel.

Íme képgalériánk az vonulásról:

Képeink a felszólalókról és a közönségről: