„Klubrádió
Szolidaritás.hu

Elhamarkodott volt az országos sztrájk felvetése

6/02/2019 17:55

| Szerző: Klubrádió

Sikeres sztrájkot a helyi ügyek megoldására lehet szervezni, ezt mutatja az Audi esete is. Ám az országos sztrájk elmaradása nem a szakszervezetek sara.

2019. február 06. Szolidaritás.hu 19.02.06. Szakszervezetek
47:22
00:00

Nem a szakszervezetek sara az országos sztrájk elmaradása - ezt mondta Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke a Klubrádió "Szolidarítás" című műsorában. A szövetség vezetője szerint a helyi ügyek megoldása kell legyen az első lépés: úgy véli ugyanis, hogy az Audi sztrájk sikere is abban rejlett, hogy a helyi probléma orvoslása képes volt valódi, egységes fellépést kovácsolni. 

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke kifejtette: az országos sztrájk felhívása elhamarkodott volt ugyan, de szem előtt tartandó, hogy bizonyos problémák megoldására ez az egyetlen lehetőség. Az érdekképviselet elnöke hozzátette: a sikeres munkabeszüntetés kulcsa az lehet, hogy a munkavállalók egyedüli megoldásként tekintsenek a sztrájkra. 

A műsort a fenti "lejátszás" ikonra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: MTI


Mit érdemes kezdeni a sztrájkalapban maradt pénzzel? Az Audi dolgozói úgy döntöttek, két civil szervezetnek ajánlják fel, a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak és az Emberek az Állatokért Alapítvány győri állatmenhelynek.