„Klubrádió
A lényeg

Nem csak béremelést sikerült kiharcolniuk az Audi dolgozóinak

30/01/2019 18:54

| Szerző: Klubrádió

Az alapbér növeléséről, valamint új bónuszokról is megállapodott a szakszervezet az Audi Hungaria Zrt-vel, így szerda estétől felveszik a munkát a cég napok óta sztrájkoló dolgozói – mondta el a Klubrádiónak az érdekképviselet vezetője.

2019. január 30. A lényeg - Vége a sztrájknak az Audinál (2019.01.30., szerda)
00:53
00:00
Megállapodott az Audi magyarországi cégvezetése a szakszervezettel az idei bérekről, így véget ért a sztrájk, este 8 órától helyreáll a termelés. Szimacsek Tibor, az Audi Hungária Független Szakszervezetének (AHFSZ) elnöke közvetlenül a megállapodás után nyilatkozott a Klubrádiónak.

Az Audi Hungaria Zrt-vel kötött egyezség legfontosabb pontjai között említette a 18 százalékos, de legalább 75 ezer forintos alapbéremelést, ami január 1-től 15 hónapra szól, valamint azt is, hogy a választható béren kívüli juttatás mértékét 400 ezer forintra emelik idén, és ez az érték marad 2020-ban is.

Nagyon fontos szociális elemek is bekerültek a megállapodásba, így az, hogy minden hónapban minimum egy szabad hétvégéje legyen a dolgozóknak, valamint az is, hogy a gyermekek után járó pótszabadságról szabadon rendelkezhetnek.

Szimacsek Tibor elmondta még, a cég előző napi ajánlatához képest plusz juttatásként a jubileumi bónusz és a lojalitási bónusz új verziója is bekerült a megállapodásba.

Az érdekképviselet január 23-án jelentette be, hogy másnap reggel hat órától január 31. reggel hat óráig egyhetes sztrájkot tart, mert nem tudott megállapodni a munkáltatóval az idei béremelésről a tavaly szeptember óta tartó tárgyalások során.