„Klubrádió
Dobszerda

Egzotikus szigetről hoznák haza új iskolamodellt

15/05/2019 12:47

| Szerző: Klubrádió

A Zöld Iskola alapszabályai: 1.) Ragaszkodj a helyihez! 2.) Hagyd, hogy a környezeted vezessen! 3.) Gondolj arra, hogy az unokáid miként építik majd a jövőt! A Balin működő iskolát most idehaza is szeretné létrehozni egy magyar házaspár – ők voltak a Dobszerda vendégei. 

2019. május 15. Dobszerda (2019. május 15., szerda 20:00)
51:12
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia
Bambusztáblára írnak a tanárok és a gyerekek, az osztálytermeknek nincsen fala, és nem a tárgyi tudást tekintik a legfontosabbnak, sokkal inkább a fenntartható környezet, a természettel való baráti viszony és a zöld gondolkodás megtanítása a cél Baliban, a dzsungel közepén bambusznádból épült iskolában.

Az indonéz szigeten értette meg Szemerédy Viktória pszichológus és a férje, Baráth Barna – aki korábban a szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos közgazdasági területen dolgozott –, hogy mitől boldogabbak a gyerekeik. Felismerésük akkor született meg, amikor a család reggelenként a helyi Zöld Iskolába indult.

Hamarosan őket, mint szülőket is bevonták az iskola vezetésébe, így rengeteg fontos és jó dolgot sikerült elsajátítaniuk. Most pedig azon gondolkodnak, hogyan lehetne itthon is megvalósítani mindazt a jót, amit Balin megtanultak. 

A Zöld Iskola alapszabályai: 1.) Ragaszkodj a helyihez! 2.) Hagyd, hogy a környezeted vezessen! 3.) Gondolj arra, hogy az unokáid miként építik majd a jövőt!

A Dobszerda vendégei: dr. Szemerédy Viktória és Baráth Barna voltak.

 
Real School Budapest
 
Dobszerda
2019. május 15. szerda 20:00
Műsorvezető: Váradi Júlia