„Klubrádió
Megbeszéljük...

Dull nem érti, mit akart Hadházy a videóval, amelyben Orbán "lerókázta"

7/07/2023 20:54

| Szerző: Klubrádió

Olyan, "mint egy szőrét hullató, rossz vidéki róka" – mondta Orbán Viktor az őt toszkánai repülőútjáról kérdező Hadházy Ákosnak a Parlamentben – és erről videó is készült. Dull Szabolcs, a Telex szakmai igazgatója közölte, nem igazán látja ennél a videónál, hogy mi a cél, mire megy ki a játék; Hadházynál szerinte nehéz átlátni, milyen stratégiába illeszkednek ezek a lépései. „Lett-e ezáltal több szavazata Hadházy Ákosnak vagy kevesebb szavazata Orbán Viktornak?” – tette fel a kérdést.

2023. július 07. Megbeszéljük / részlet, Dull Szabolcs (22.07.07.)
11:12
00:00

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő csütörtökön a Parlamentben arról az útról érdeklődött volna Orbán Viktornál, amikor Egyiptomból a honvédség „nem kormánygépe” Budapest helyett inkább Toszkánába vitte a miniszterelnököt, aki ott családi körben töltött néhány napot. Azonban a kormányfő válasz helyett végig személyeskedett vele, többször sunyi alaknak nevezte, és azt mondta, hogy Hadházy szerinte olyan, „mint egy szőrét hullató, rossz vidéki róka”. Íme a felvétel:

Dull Szabolcs, a Telex szakmai igazgatója csütörtökön az ATV-ben arról beszélt, hogy szerinte ez a szereptévesztés minősített esete volt, Hadházy újságírónak képzeli magát, azt se lehet tudni, mi a célja vele, és Orbán lényegében egy személyeskedésre válaszolt.

Az újságíró a Megbeszéljük adásában úgy fogalmazott: „távol álljon tőlem, hogy sarkos véleményt fogalmazzak meg egyes politikusok munkájáról anélkül, hogy tudnám, mire fut ki a dolog”. Közölte, a helyzetet elemezve azt fontos megnézni, mit ért el az ellenzéki képviselő kommunikációs és politikai síkon. Előbbiről azt mondta: a miniszterelnök nagyon durva minősítéssel válaszolt Hadházynak, amivel utóbbi annyit elért, hogy a videó nézőiben az megmarad, hogy sunyi rókának nevezik, de sokkal kevésbé emlékeznek az eredeti kérdésére. Viszont szerinte sokkal érdekesebb, hogy politikusként ez miért fontos téma Hadházynak, mi volt ezzel a politikai célja, és Dull jelezte, neki „politikai síkon nem áll össze a kép”. Nem igazán látja ennél a videónál, hogy mi a cél, mire megy ki a játék – tette hozzá.

Hadházy Ákos a Klubrádióban is elmondta, célja az volt, hogy felhívja a figyelmet erre a repülőútra. Amely ugyan „nem a legnagyobb lopás”, az adófizetőknek alsó hangon 3,5-4 millió forintjába került, de szerinte azért „különös pofátlanság”, mert az ország nehéz helyzetben van, közben pedig maga Orbán Viktor az Európai Unióra mutogat, azt kérdezve, hogy „hol a pénz”.

Dull Szabolcs úgy fogalmazott: „nem tudjuk, mi történt, politikailag nem jutottunk közelebb” a megoldáshoz. Azt se lehet mondani, hogy Orbán Viktor iszonyatos kellemetlen helyzetbe került ettől, mert felismerte a lehetőséget, és rögtön nekirontott egykori párttársának – hiszen Hadházy fideszes volt, és bizonyára ezért is van vele szemben indulat a fideszesek között. 

„Lett-e ezáltal több szavazata Hadházy Ákosnak vagy kevesebb szavazata Orbán Viktornak?” – tette fel a kérdést a telexes újságíró. Szerinte egy politikusnak szavazatokban kell mérnie a lépései sikerét, és ő mindig ezt a kérdést szokta feltenni más politikusoknak is, amikor „újságírói eszközökkel” próbálják Orbán Viktort vagy más fideszes politikust zavarba hozni. Szerinte Hadházynál nehéz átlátni, hogy milyen stratégiába illeszkednek ezek a lépései – ismételte meg.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük...
2023.07.07., péntek 16:50
Riporter: Bolgár György