„Klubrádió
Hetes Stúdió

Csúcs közben - Hetes stúdió

18/07/2020 11:53

| Szerző: Kubrádió

A kínálatból: Ki kap, mennyit kap az uniós pénzből? Orbán illiberális politikájának nincs helye Európában. Amerika elveszíti szabadságharcos nimbuszát? Kulturkampf magyar módra.

2020. július 18. Hetes Stúdió (2020. július 18., szombat 15:00)
107:55
00:00
Műsorvezetők: Lampé Ágnes, Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter

Tartalom:

-  Csúcsra járatva: érdekek és értékek feszültek egymásnak az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóján. A labirintusban Balázs Péter, volt Európai Uniós biztos segített eligazodni.

-  Nem kaphat még hallgatólagosan sem zöld utat Orbán Viktor és illiberális politikája az európai színtéren – figyelmeztet egy német zöldpárti Európa Parlamenti képviselő. A mindössze 35 éves Daniel Freunddal Csernyánszky Judit készített hosszabb interjút.

-  Vajon visszaszerezheti-e nemzetközi tekintélyét az Egyesült Államok a mostani, súlyos belpolitikai forrongások nyomán, vagy a szobordöntögetések Amerikát is letaszítják a szabadságharcos piedesztálról, legalábbis Európában? Erről beszélgettünk Stefani Bottoni, olasz történésszel.

-  „Előre a végső győzelemig!” avagy Kulturkampf magyar módra. Hangos beszámoló a FIDESZ holdudvarának találkozójáról, szólót énekelt Schmidt Mária.

A műsor második felében hallgatóink is megszólalhattak.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MT/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher.

Hetes stúdió
2020.07.18. 15:00
Műsorvezető: Hardy Mihály