„Támogassa
Esti gyors

Cseh: Szomorú, hogy az abúzus ennyire része lett a közbeszédnek

30/04/2024 07:30

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Cseh Katalin, aki maga is orvos, elmondta, nem ismeri személyesen a vele szemben megengedhetetlen hangnemet megütő nyíregyházi orvost, de megjegyezte "a stílus maga az ember". Saját posztjával kapcsolatban elmondta, szülei a Fradinak szurkoltak, és nehezére esik elfogadni, ahogy posztjában is írta: "Orbán Viktor most a Fradin keresztül engedné vissza Putyinékat".

2024. április 29. Esti gyors - részlet 2024.04.29. Cseh Katalin
09:43
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, felfüggesztették a nyíregyházi kórház csoportvezető főorvosát, aki minősíthetelenül trágár kommentekkel reagált Cseh Katalin pénteki Gazprom–Fradi-szponzorációs Facebook-posztjára. 

"Őszintén szólva Magyarországon politizáló ellenzéki közszereplőként már hozzászoktam ahhoz, hogy sokszor eléggé civilizálatlan stílusban kapunk hozzászólásokat. Ezt nagyon szomorúnak tartom, mert a társadalom alapját kéne képeznie a kulturált vitának" – mondta az esti gyors hétfői adásában a Momentum EP-képviselője, hozzátéve, nem bánja, ha valakinek más a véleménye, de "jó lenne, ha emberként tudnánk ezt egymással megbeszélni". Ettől – úgy látja – nagyon messze áll Magyarország, de ebbe nem szeretne belenyugodni. Bízik abban is, hogy nem az lesz a rendszer, hogy az emberek így fejezik ki véleményüket.

Cseh, aki maga is orvos, elmondta, nem ismeri személyesen a vele szemben megengedhetetlen hangnemet megütő kollégát, de azt azért megjegyezte "a stílus maga az ember". "Nagyon szomorúnak tartom, hogy az abúzus ennyire része lett a közbeszédnek."

Azzal kapcsolatban, hogy éppen egy magasan képzett, köztiszteletben álló orvos vesztette el ennyire a fejét, kifejtette, egy olyan embertől, aki embereket gyógyít, bizonyos morális integritást joggal kérhet számon a munkáltató.

Saját posztjával kapcsolatban elmondta, szülei a Fradinak szurkoltak, és nehezére esik elfogadni, ahogy posztjában is írta: "Orbán Viktor most a Fradin keresztül engedné vissza Putyinékat". Ezt felháborítónak tartja.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors/interjú Cseh Katalinnal
2024.04.29., hétfő 18:15
Riporter: Dési János