„Zajlik
Reggeli gyors

„Csak” egy macska

13/02/2022 15:55

| Szerző: M. Dénes Tamás/Klubrádió

A Macskák című musicalből hallják Janza Katától az Éjfél című felvételt, mert abban az elképesztő történetben, amelyet most mesélni fogok önöknek, egy macska fél. Van is miért, ez a macska ugyanis a francia válogatott védő Kurt Zouma tulajdonában van.

2022. február 11. Reggeli gyors-részlet (2022.02.11. Zenés sporthírek M. Dénes Tamással)
03:22
00:00
A futballista pedig leginkább kőkemény védőként ismert, meg arról is, hogy a Chelsea-ben játszott a Bajnokok Ligája-győztes csapatban. Kurt Zouma 27 éves. Ennek megfelelően egy inkább az ő generációja által használt platformjára, a Snapchatre töltött fel egy olyan videót, amely után a fél világ szörnyülködik. A felvételen ugyanis Zouma látható, amint végigrúgja a macskáját a konyháján. A The Sun oldalán közzétett videóban az látszódik, hogy a 190 centis Zouma a földre dobja a macskáját 700 milliós luxuslakásának konyhájában, majd belerúg, mintha az egy labda lenne.

Később az is látszik, hogy egy cipőt is odavág az állathoz és egy hatalmas pofont is lekever neki. A felvételt Zouma testvére, Yoan készítette, aki végig nevet a videóban, amely egy nappal azután készült, hogy a hátvéd FA-kupa meccset játszott a West Hammel. A képek nyilvánossá válása után a macskát azonnal elvette a brit állatvédő hatóság Zoumától, sőt egy másik Zouma lakásában tartott macskát is, mert hogy két macska is élt Zoumaéknál. Azóta a következők történtek: Zouma bocsánatot kért, a következő szavakkal: Mindenkitől bocsánatot kérek a tettemért. Nincs mentség a viselkedésemre, őszintén sajnálom a történteket.

Aztán a klubja, a West Ham elhatárolódott tőle, két szponzora elhagyta a klubot, és az edzője bár játszatja, ugyancsak negatív véleménnyel van róla. A Watford elleni meccsen kifütyülték a kezdőcsapatban szereplő Zoumát, a nézők meg énekeltek is neki, amikor a földön fetrengett egy szabálytalanság után, hogy That’s how your cat feels – Így érzi magát a macskád.

De a rendőrség valamiért nem indít vizsgálatot az ügyben. Ugyan minek? Hiszen „csak” egy macskáról van szó.

M. Dénes Tamás zenés sporthírei a 2022. február 11-i Reggeli gyorsban hangzottak el.