„Klubrádió
A lényeg

Állatrendőrséget alapítanak Budapesten

8/09/2021 17:56

| Szerző: Klubrádió

Nemcsak a fővárosnak, de Pest megyének is saját állaterndőrsége lesz, amelynek az állatok mentése és ellátása mellett ivartalanításukról is gondoskodniuk kell.

Állatrendőrséget állítanak fel Budapesten és Pest megyében – közölte Fülöp Erik. A volt jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő közleményében idézi a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat Egyesület 2021 tavaszán végzett egy nem reprezentatív kutatását, amelyből az derült ki, hogy a lakosság túlnyomó többsége támogatja az állatrendőrséget – írja a hvg.hu. A kutatás eredményei szerint fokozni kell az állatvédő szervezetek és a hatóságok közötti együttműködést, és kiugró volt a támogatottsága az állatvédelmi edukációnak, illetve hogy az állatrendőrségnek egy olyan szervezetnek kell lennie, amely regionális szinteken működik.

A képviselő azt írta, hogy a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat Egyesület már egyeztetett a témában a San Antonió-i állatrendőrséggel, amely 15 év szakmai tapasztalatát tudta a NÁSZ-szal megosztani.

A Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat Budapesten és Pest megyében komplex feladatokat fog ellátni: állatmentésekben vesz részt, a mentett állatok elhelyezéséről és ellátásáról gondoskodik, a kóborállat-állomány csökkentése érdekében ivartalanítási akciókat hajt végre, ellenőrzi a területen élő állatok jólétének biztosítottságát, edukációs kampányokat tart gyermekeknek és a felnőtt lakosságnak egyaránt, természetesen munkája során a hatóságokkal is együtt fog működni.

Fotó: Pixabay