„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Cher - színpad helyett a vásznon

1/06/2019 08:56

| Szerző: Klubrádió

A Hangosfilm - Szélesvásznú verzió mai főszereplője Cher.

2019. június 01. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2019. június 1., szombat 13:30)
25:09
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes
Az apja révén örmény származású Cher 1946. május 20-án látta meg a napvilágot Cherilyn Sarkisian néven.

Komolyabb színészi munkáit a 90-es években le is tudta. Az utóbbi időben leginkább zenei kötődésű filmekben láthattuk, mint például a Dívában vagy a Mamma Mia 2. részében.

Ha azt vesszük, hogy Cher már 19 évesen a tévében szerepelt, ellenben 35 éves volt, amikor az első mozifilmjét készítette, akkor kis túlzással azt mondhatjuk, nem kapkodta el.

Utána viszont gyorsan behozta a lemaradást. A következő néhány évben leforgatta a Maszkot, Az Eastwicki boszorkányokat, és a már említett Silkwoodot és a Holdkórosokat, utóbbiban egyébként az eredeti elképzelések szerint Sally Fieldé lett volna a szerepe. Miközben persze pörgött zenei karrierje. 1991-ben a nosztalgia jegyében visszarepítette a nézőket abba a tupír hajaktól súlyos, pöttyös ruhás hatvanas évekbe, amelyből indult Sonny és Cher duójával. A Sellők Mrs. Flax-eként mindenki emlékezetébe befészkelte magát a szabados erkölcsűnek tűnő, ám a felszín alatt nagyon is mély érzésű, gyermekeit kritikával és szeretettel terelgető anya karakterével.

Egy Oscar-díja van, melyet a Holdkórosokért kapott, amúgy jogosan. Ezenkívül egy jelölést is magáénak tudhat, a Silkwoodban nyújtott alakításáért. Különben, ha azért is megkapta volna, akkor sem lennénk különösebben bosszúsak.

Persze nem sok művésznek sikerült az, ami Chernek, nevezetesen, hogy mind színészként, mind énekesként szakmai és közönségsikereket érjen el. A Hangosfilm – Szélesvásznú verzióban az álmaikat be-, illetve be nem váltó próbálkozókról volt szó.

Hangosfilm - Szélesvásznú verzió
2019. június 1. szombat 13:00 (ismétlés hétfő 03:00)
Műsorvezető: Timár Ágnes