„Támogassa
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Filmek a nőkről, női filmek

11/05/2019 08:28

| Szerző: Klubrádió

A Hangosfilm igazán nőies volt, egyebek mellett szó volt Jane Campion új filmjéről is. És a képregényekről sem feledkeztünk meg, hisz ez már egy sorozat.

Jane Campiont azóta lehet jogosan imádni, hogy 1993-ban elkészítette a Zongoralecke című filmet, és hogy ezzel Oscart nyert, mint legjobb forgatókönyvíró, a rendezői jelölésről nem is szólva, csak még tovább növeli elismertségét. Ahogy nagyon nem mellékesen az is, hogy ő volt az első nő, aki Arany Pálmát kapott Cannes-ban. Talán ezért sem meglepő, hogy az új-zélandi rendező új filmje neves fesztiválon mutatkozik be nem kisebb sztárok közreműködésével, mint Benedict Cumberbatch vagy éppen Elisabeth Moss. A film Thomas Savage amerikai író The Power of the Dog című regényének adaptációja. A forgatókönyvet Campion írta.

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzióban szombaton délután filmhírek mellett szó volt képregényekről is. Timár Ágnes arról kérdezte Rusznyák Csaba újságírót, hogy valójában hány éveseknek szólnak a képregények, illetve az azokból készült mozik.

A nők helyzetéről, társadalmi megítéléséről rengeteg film készült, így ezen a héten a Mozgóképizmus rovatban Paár Ádám politológussal ezekről az alkotásokról beszélgettek. A folytatásokban adásba kerülő interjú első részében két fontos történelmi személyiség jelentőségét, és a róluk készült filmeket elemezték.

Kiemelt kép: Flickr.com.