„Klubrádió
Klubdélelőtt

Csocsó - Egy filmproducer emlékére

5/04/2019 21:00

| Szerző: Klubrádió

Néhány téma a Klubdélelőttből: meghalt Garami Gábor, nem csak a szakmai múltjáról volt szó, egy Nobel-békedíjas klímakutató, Moldova György új könyve.

2019. április 06. Klubdélelőtt (2019. április 6., szombat 09:00)
151:51
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa

Március 23-án tragikus hirtelenséggel, 66 éves korában elhunyt Garami Gábor Balázs Béla-díjas filmproducer, egyetemi tanár. Olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Csocsó, avagy éljen május elseje!, Hamvadó cigarettavég, Csoda Krakkóban, Márió a varázsló, Ede megevé ebédem, Anyám és más futóbolondok a családból... Vámos Zoltán rendezővel és Osváth Gábor  producerrel, a tanítványával  emlékeztünk rá.

Ürge-Vorsatz Diána fizikus, klímakutató,  a CEU professzora 15 éve vesz részt az ENSZ klímavédelemmel foglalkozó testületének munkájában, amiért  a szervezet 2007-ben Nobel-békedíjat kapott.

D. Tóth Kriszta, Jöttem, hadd lássalak című regényében édesanyja életét, küzdelmét a betegségével, majd halálát írta le megrázó őszinteséggel.

Nem telik el úgy hét, hogy ne szólalna meg a klubrádióban Gordon István, mint Lengyelország  szakértője. De ki is valójában Gordon István? Például egy rabbi fia...

Moldova György új regényének címe: Előttünk az özönvíz.

V. Komlósi Annamária  pszichológus speciális  területre szakosodott. Ahol megtörténik a tragédia, katasztrófa, vörösiszap, veronai buszbaleset, ott biztosan szükség van a speciális tudására.  

Kun Zsuzsa műsorát a fenti "lejátszás" ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay.