„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Az erő legyen veled - nemcsak május 4-én

5/05/2019 11:59

| Szerző: Klubrádió

Audrey Hepburn, anyák napja és Csillagok háborúja egy műsorban, a Hangosfilmben.

2019. május 04. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2019. május 4., szombat 13:30)
26:05
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes

A kizárólag művészfilmeket kedvelő mozirajongóknak talán nem egyértelmű, hogy milyen napra virradtunk május 4-én, de akinek ismerősen csengenek az R2D2, a Han Solo és a Skywalker nevek, azok pontosan tudják, hogy ezen a napon van velünk az erő. Május 4. az erő legyen veled angol szójátéknak köszönhetően vált a Star Wars-nappá.

Az igazi fanatikusok – ahogy azt az Agymenőkből is tudhatjuk – ilyenkor jó esetben megnézik az összes elérhető epizódot, és ha szerencséjük van, a párjuk süt nekik mondjuk egy Halálcsillag formájú tortát.

És ha mindez nem lenne elég ahhoz, hogy az egész hónapot afféle karnevállá alakítsák a rajongók, azt is el kell mondanunk, hogy a sorozat kiötlője, George Lucas 1944. május 14-én született; ráadásul a Star Wars-sorozat első hat, meghatározó élőszereplős filmjét májusban mutatták be. Az elsőt 1977. május 25-én.

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzióban ezenkívül Lajtos Mónika filmkritikussal beszélgetett Timár Ágnes – anyák napja alkalmából – az anyaságról, gyermekvállalásról szóló filmekről.

A műsor zárásaként pedig az idén 90 éve született Audrey Hepburnre emlékeztünk. Az eredetileg balerinának készülő, Belgiumban született filmsztár kultikus szerepeiről, a UNICEF-ben végzett feladatáról, valamint munkásságát elismerő díjairól is szó esett.