„Klubrádió
Esti gyors

Bűz Budapesten – Hiba, vagy hazugság?

6/09/2019 20:30

| Szerző: Klubrádió

Hiába ment a szag után a kormány, valaki jól átverte az egész hivatali apparátust. Kamu cég kamu vezetője írt valódi levelet valódi problémáról, csak a tartalma volt kamu.

2019. szeptember 06. Esti gyors - részlet 19.09.06. Bangóné Borbély Ildikó
06:45
00:00

Napokig lehetett érezni a trágyaszagot a fővárosban és környékén, de máig nem tudni, hogy pontosan mi volt az, és honnan jött. Egy nem létező cég nevében adott magyarázatot egy valószínűleg álnevet használó személy, amely magyarázat szerint Óbarok környékén trágyázták a földeket –és még fogják is- onnan fújhatta el a szél jó messzire a szagot. A község polgármestere a Fejér Megyei Kormányhivatalnak jelezte, hogy olyan cég nem létezik, amelyre a közleményben hivatkoznak, de ezt a magas politika nem vette tudomásul.

Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő, az MSZP frakcióvezető-helyettese írásbeli kérdést tett föl, szerette volna megtudni, hogy mi történt, mi volt az a bűz valójában, veszélyben voltak-e azok, akik belélegezték. A képviselő kérdésére a Miniszterelnökség államtitkára, Orbán Balázs válaszolt az említett nem létező cég kamulevelére hivatkozva. Szépen, hivatalosan, a parlamenti rendnek megfelelően. Amikor kiderült, hogy az egész magyarázatból nem igaz semmi, akkor vizsgálatot indítottak két kormányhivatalnál, Pest és Fejér megyében, mert a téves információk állítólag onnan származtak.

Az MSZP politikusa újabb kérdéseket tett fel, mert a valóságra kíváncsi, nem kamu válaszokra. A fő kérdés az, hogy Orbán Balázs tudatosan hazudott, vagy félrevezették. Amennyiben az utóbbi történt, akkor a hivatal csődöt mondott. Mellesleg ez nem lenne csoda. A köztisztviselői törvény miatt a hivatalokban kevesen vannak, akik nem mentek el, azok túlterheltek, érthető, ha esetenként hibáznak. A képviselő szerint a felelősség nem a dolgozókat terheli, hanem azokat, akik az egész helyzetet előidézték. Valami tehát bűzlik a kormány háza tájékán is.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay.

Esti gyors
2019.09.06. 18:00
Műsorvezető: Szénási Sándor