„Klubrádió
Ép ésszel

Boszorkánykör a közösségi gombatermesztésért

7/05/2022 09:34

| Szerző: Klubrádió

A Boszorkánykörök Gombaiskola üzemelteti az ország első közösségi gombatermesztő terét, amely egy különleges borospince és óvóhely 1500 négyzetméteres labirintusában található. A hely fő funkciója, hogy a környékbeli városlakók saját gombájukat maguk tudják megtermeszteni, ehhez ad teret és tapasztalatot.

2022. május 05. Ép ésszel (2022. május 05., csütörtök 14:00)
49:09
00:00
Műsorvezetők: Lay Viktória Szerkesztők: Lay Viktória

A Boszorkánykörök Gombaiskola azért dolgozik, hogy az élelmiszer-önrendelkezés, az élőhely-regeneráció és a közösségek rezilienciájának mozgalmai felélénküljenek. Ennek keretében közös élelmiszertermesztő (főleg gomba-) helyek létrehozását és mentorálását végzi. Ők üzemeltetik a budafoki boszorkánykört, az ország első közösségi gombatermesztő terét, amely egy különleges borospince és óvóhely 1500 négyzetméteres labirintusában található. A hely fő funkciója, hogy a környékbeli városlakók saját gombájukat maguk tudják megtermeszteni, ehhez ad teret és tapasztalatot. Ezenkívül termesztési és szennyvíztisztítási kísérletek folynak itt, de vannak a gombákhoz kapcsolódó előadások, filmvetítések, műhelyalkalmak és performanszok.

Hódi Csilla, a projekt egyik ötletgazdája és a Funga alapítója, valamint Udvarnoki Tünde, aki szintén vesz a projektben, ugyancsak az önrendelkezésért dolgozik. Ők voltak a műsor vendégei.

Az adást a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják vissza. Kép: Funga/Facebook

Ép ésszel
2022. május 05., csütörtök 14:00
Műsorvezető: Lay Viktória