„Klubrádió
Esti gyors

Boldogság – Szénási Sándor jegyzete

9/09/2021 18:03

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

Novák Katalin miniszter Facebook-bejegyzésében az áll, hogy Németországban a budapesti kormányt nemigen támogató civil szervezetek felmérése szerint Magyarországon lényegesen szabadabbnak érzik magukat az emberek, mint a németek például. Hogy is van ez?

2021. szeptember 09. Esti gyors-részlet (2021.09.09. Szénási Sándor jegyzete)
02:26
00:00
Angela Merkel végre bevallotta, hogy feminista. Hét évet gondolkozott, adjon-e nyilvánosságot ennek az amúgy igen kevéssé önveszélyes vallomásnak, 2014-ben még nem válaszolt a kérdésre. Most is óvatos volt persze, az „igen-t” szépen körülbástyázta azzal, hogy az ő feminista volta pusztán a női és férfi jogok egyenlőségéről szól, szélsőségekhez nincs köze.

De miért kellett ezzel a közléssel annyit teketóriáznia?

Merkel azt mondja, szégyenlősségből.

Ez, hogy úgy mondjuk, bullshit.

A valóság kapuja ezután tárult fel, váratlanul, viszont sarkig, először persze azoknak, akik egyenesben olvasták Novák Katalin miniszter Facebook-bejegyzését, amelyben az áll, hogy Németországban a budapesti kormányt nemigen támogató civil szervezetek felmérése szerint Magyarországon lényegesen szabadabbnak érzik magukat az emberek, mint a németek például. Már Németországban persze, mert ha a felmérést komolyan vesszük, a magyar szabadságklíma hatása alá azok a külföldiek is odakerülhetnek, akik épp nálunk tartózkodnak, fényes bizonyítékaként annak, hogy mi az idegengyűlöletet akkor sem ismerjük hírből sem, ha az illető német amúgy genderproblémákkal küzd, többszörös nemváltáson esett át, és Düsseldorfban napi szinten ront meg óvodásokat a propagandájával.

Nem mi mondtuk ezt, a német civilek mondják.

Már ha igaz az egész.

A független média, amely még a kis örömöket is sajnálja a nemzettől, nem is beszélve a nagyokról, rögtön elkezdte mondogatni, hogy Novák Katalin vagy nem tud németül, vagy túlságosan is jól elsajátította az orbáni rendszer hamisítási technikáit. Őt egyébként a hvg.hu szerint még a szintén fideszes Zsigmond Barna Pál is felülmúlta, mert ő azt írta, a magyarok négyszer szabadabbnak érzik magukat, mint a németek. Nem kétszer, nem ötször, pont négyszer.

Azt írta a kárörvendő sajtó, hogy a felmérést a Soros Alapítványhoz közeli Európai Külügyi Kapcsolatok Tanácsa végezte, és arra vonatkozott, hogy az emberek hogyan élték át a pandémia alatti kényszerű korlátozásokat. Nem a politikai rendszerről volt tehát szó.

De lehet, hogy mégis, csak eltagadják.

Tudjuk: Soros.

Szénási Sándor jegyzete a 2021. szeptember 9-i Esti gyorsban hangzott el.