„Vásároljon
Szerepvállalás

Szabad vagy. Szabad vagy?

24/01/2021 09:34

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Bíró Bori ezúttal a Tudatos Vásárlók Egyesületének és a TASZ-nak a képviselőjét hívta meg a műsorba.

2021. január 23. Szerepvállalás (2021. január 23., szombat 18:00)
24:47
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
Ma már tudjuk, milyen komoly veszélyei vannak a túlzott háztartási vegyszerhasználatnak. Tudományos kutatások sora bizonyította, hogy veszélyes lehet a hormonháztartásra, növelheti az asztma kockázatát, összefüggésbe hozható a gyermekkori elhízással, a rákos megbetegedésekkel. A takarító- és tisztítószerek azonban nem csak otthon szennyeznek, de hozzájárulnak a szabadtéri légszennyezéshez, a talajvízbe vagy természetes vizeinkbe jutva pusztítják az élővilágot. Új fejlesztéssel rukkolt elő a Tudatos Vásárlók Egyesülete: egy olyan applikációval, amely segít biztonságos és környezetbarát tisztítószereket választani. A műsor vendége Gulyás Emese volt, az egyesület munkatársa.

TVE applikáció
 

2020 végén másodszor adta át a SZABAD-díjakat a Társaság a Szabadságjogokért. A díj jelöltjei és kitüntetettjei olyan hétköznapi hősök, akik egy szabadabb és egyenlőbb Magyarországért álltak ki tetteikkel.

Az online díjátadón Kapronczay Stefánia, a TASZ ügyvezetője elmondta, hogy a díjat a cinikus kishitűséggel szemben hozták létre, hogy a kétkedés helyett megünnepeljük a sikereket, és megbecsüljük azokat az embereket, akik a mindennapokban a változásért dolgoznak. Kapronczay Stefániával beszélgettünk.

Kapronczay Stefánia (TASZ)
 
Kapronczay Stefánia (TASZ)
Fotó: Pivarnyik Balazs
 
Szerepvállalás
2021. január 23. szombat 18:00
Szerkesztő-műsorvezető Bíró Bori