„Klubrádió
Esti gyors

Az üveghegyen is lehet milliárdokba botlani

17/08/2020 20:22

| Szerző: Klubrádió/K.K.

A recept: végy valamit, ami ígéretes, 1,6 milliárd forintért. Add el 3,6 milliárdért. Hozzávalók: egy korrupt rendszer, néhány érdekember és a miniszterelnök környezete.

2020. augusztus 17. Esti gyors -részlet 20.08.17. Barabás Richárd
05:07
00:00

Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, Tordai Bence egy félbehagyott visegrádi szállodaépítés miatt. Az általuk ismert információk szerint ugyanis az történt, hogy Orbán Viktor veje, Tiborcz István megvásárolta az ingatlant 1,6 milliárd forintért, majd eladta 3,6 milliárdért Szíjj László érdekeltségének. Szíjj Lászlóról köztudott, hogy a miniszterelnök körébe tartozik. A vétel és az eladás között nem történt semmilyen értéknövelő beruházás, legalábbis erre utaló bizonyítékok nem ismertek.

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője Esti gyors című műsorunkban elmondta, hogy ebben az ügyletben gyanújuk szerint nagy vagyoni kárt okozó csalás történt, Szíjj László ugyanis egy befektetési alapkezelő céget vezet. A befektetői pénzét a jelek szerint egyáltalán nem jól kezeli.

A nevek ismertek. Lehet tudni, hogy ki az eladó, ki a vevő. Ezek után tette fel a kérdést Dési János műsorvezető, hogy akkor miért ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést? Barabás Richárd válasza erre az volt, hogy a bizonyítékok gyűjtésére a Párbeszédnek nincs igazán lehetősége, az egyébként is a rendőrség dolga egy feljelentés alapján.

Azt feltételezni lehet –a mai magyar valóságot ismerve bizonyára joggal-, hogy itt is valamilyen csalásról van szó, a közpénzek újabb lenyúlásáról.

Az már csak hab a tortán, hogy Visegrád szemet gyönyörködtető látképébe miért kell egy ilyen monstrum. Nem véletlen talán, hogy sokan üveghegy-hotelnek nevezik már most.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay.

Esti gyors
2020. augusztus 17. 18:00
Műsorvezető: Dési János