„Klubrádió
Reggeli gyors

Valami nagyon nagy dolog készül Aligán

17/08/2020 17:12

| Szerző: Klubrádió/K.K.

A Club Aliga valaha az MSZMP pártüdülője volt, azt csináltak ott a főelvtársak, amit akartak. Most mások tehetnek ott bármit. Az akció fedőneve: kiemelt beruházás.

2020. augusztus 17. Reggeli gyors - részlet 20.08.17. Bukovszki András
08:08
00:00

Elég egy kormányrendelet és a közút már nem az, nem használhatja mindenki, a közpark sem a köz parkja már, a balatoni parti sétányon sem andaloghat a köznép. A pártállami zártság után egy ideig kinyílt a partszakasz, most nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás lett, ami ott történik. Nem érvényes az egész országra vonatkozó építési szabályzat, gyakorlatilag nincsenek engedélyeztetési követelmények, és nem érvényesen többé a korábban megkötött szerződések sem.

B my Lake fesztivál Balatonvilágoson
 

A Club Aliga korábban Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekkörébe került, de ők kiszálltak az üzletből. A fejlesztő cég (cégek) szándéka az lehet, hogy zárják le megint a területet, mint a Kádár-korszakban.  Lehet, de nem állítható biztosan, ugyanis senki nem mer a helyi emberek elé állni, de még az önkormányzat elé sem, hogy elmondja: mi is készül. Nem csoda, ha sokan úgy vélik, hogy valami nagy disznóság, akkora, amekkorát már Mészáros, meg Tiborcz sem akar nyíltan bevállalni.

Az Aligai Fürdőegyesület igyekszik menteni, ami még menthető. 7.300 aláírással petíciót adtak át Balatonvilágos polgármesterének, amelyben pert is javasolnak a Club Aliga új tulajdonosai ellen. Miután megjelent a kormányrendelet, lehet, hogy más megoldást kell keresni, mert a per nem lesz célravezető. A fürdőegyesület mindenesetre nyilvános fórumot szervez, hogy a helyi lakosokkal, üdülő-tulajdonosokkal együtt határozzanak a következő lépésekről – mondta el a Reggeli gyorsban Bukovszki András elnökhelyettes.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép:MTI/Mohai Balázs.

Reggeli gyors
2020.08.17. 06:00
Műsorvezető: Szénási Sándor