„Klubrádió
Café Péntek

Az öregedés művészete

22/03/2024 15:08

| Szerző: Váradi Júlia

Ezúttal egy fotóművész házaspár kiállításai, állami gondozásból kikerült fiatalok művészeti projektje, illetve egy Petri Györgyre emlékezés szerepel kulturális programajánló műsorunkban.

Apu kabátja, anyu cipője, az öregedés a saját testünkön, torzult gyümölcsök és még sok olyan látvány, ami nem feltétlenül sorolható az esztétikum tárgykörébe, mégis gyönyörű alkotásokként egy fotókiállításon láthatóak az Artphoto Galériában. Horváth M. Judit fotóművésszel beszélgetünk a Café Péntekben.

Közvetlenül hozzá kapcsolódik egy már korábban látott, egészen más típusú képekből rendezett fotókiállítás, a szerző nem más, mint Horváth M. Judit férje, 50 éve állandó társa, Stalter György. Őt is kérdezzük.

Stalter György
 
Stalter György
 
Fotó: Karancsi-Albert Rudolf
 

Art-ravaló - ezzel a szellemes címmel indított néhány civil szervezet hat évvel ezelőtt az állami gondozásból kikerült, periférián élő fiatalok számára egy művészettel is össze szövött gyönyörű programot. Ménesi Luca beszél róla.

Ménesi Luca
 
Ménesi Luca
 

Végül visszaidézzük a Petri György 80. születésnapjára rendezett igazán rendhagyó, Petrihez méltó kiállítást a Károlyi Palota volt kávéházában, amelyen Szilágyi Judit és Bazsányi Sándor vezet minket végig.

 
Petri György
 
Café Péntek
2024. március 22. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia