„Klubrádió
Klubdélelőtt

Hazugságok, magányosság, földi ünnepély

9/10/2020 18:46

| Szerző: Klubrádió

A Földön élni ünnepély címmel nyílik kiállítása Szüts Miklós festőnek, a magányosságérzet terjedéséről beszélt Zentai Péter újságíró, a házasság hét hazugságáról ír Kollár János pszichológus, kofákat mutatott Déri Miklós.

2020. október 10. Klubdélelőtt (2020. október 10., szombat 09:00)
155:15
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

A Klubdélelőtt vendégei és témái:

Kollár János pszichológus, író legújabb könyve: A házasság 7 hazugsága. Az írás a boldog párkapcsolatra vágyóknak szól, azoknak, akik ezért készek szembenézni önmagukkal, ámításaikkal és önámításaikkal. A szerző feltárt néhány olyan nyilvánvaló, és mégis gyakori hazugságot, amelyeket ha elkerülünk, könnyebb lehet az életünk, és persze párunk, családunk élete is. 

 
Kollár János
Forrás: Facebook 
 

Zentai Péter kollégánk néhány remek írását beszéltük át. Egyik témánk a magányosságérzet volt, amely úgy tűnik, terjedőben van, nemcsak az Egyesült Államokban, hanem világszerte, még ha az erre vonatkozó tanulmányok, kutatások elsősorban Amerikában is készülnek.

Zentai Péter
 
Zentai Péter Forrás: Klubrádió
 

Zolcer János újságíró, televíziós producer, filmes, most Gorbacsovról írt könyvet. Jól ismeri őt, így ír a barátságukról: „Nekem szerencsém volt: kapcsolatunk immár húszéves! Ez alatt személyiségének sok oldalát megismertem. Írásom egy barát objektív szemszögéből mutatja be őt, nagyon közvetlen, személyes élmények alapján. Módom volt Gorbacsovot elkísérni élete minden fontos helyszínére, sok-sok beszélgetést folytatni vele – és mindezt ötvözni származásom, múltam, személyes élményeim, munkám és kapcsolataim idevágó élményeivel.”

 
Zolcer János és Mihail Szergejevics Gorbacsov Forrás: gorbititka.hu
 


Déri Miklós fotóriporter a Rákóczi téri csarnok különböző standjait örökítette meg az ott dolgozókkal együtt, a különleges hangulatú fotókon a sajtos-, halas-, hentes-, zöldséges-, savanyúságospultok előtt állnak azok, akik a nap nagy részében a másik oldalról szolgálják ki a piacozókat, így az áruikon kívül most ők is fókuszba kerültek. Déri nem először fotózott a VIII. kerületben.

 
Déri Miklós
Forrás: Facebook

A Földön élni ünnepély címmel nyílik október 14-én kiállítása a 75. születésnapját ünneplő festőművésznek, Szüts Miklósnak, akinek ugyanezzel a címmel könyve is megjelent. Ebben Szüts Miklós mesél az életéről: őseiről (egyik dédapja Degré Alajos író, a márciusi ifjak egyike, a másik Lechner Lajos, Szeged árvíz utáni újjáépítője, az „'úri középosztályhoz” tartozó, elszegényedett családjáról, saját életpályájáról.

 
Szüts Miklós
Forrás: Facebook Fotó: Kincses Gyula 
 
Klubdélelőtt
2020. október 10., szombat 09.00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa