„Klubrádió
Hetes Stúdió

Ársapka, spórolás, fajvédelem

30/07/2022 12:11

| Szerző: Klubrádió

Az aktuális Hetes Stúdió fő témája az energetika volt, de a tusványosi beszédről és a pedagógusok béréről is késztettünk összeállítást. Szénási Sándor Józsa Mártával, Szele Tamással és Bolgár Györggyel beszéli meg a héten történteket.

2022. július 30. Hetes Stúdió (2022. július 30., szombat 15:00)
53:16
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter
Az unió energiaügyi miniszterei, Magyarország kivételével megszavazták a 15%-os gázmegtakarítást, bár a projektben annyi kivétel és kiskapu van, hogy szakértők szerint a valóságos szám inkább a 10-hez lesz közel, a budapesti elutasítás ezért is tűnik érthetetlennek. Holoda Attila energetikai szakértő volt a vendégünk.

 
Holoda Attila
 

Mindenki Németországra figyel, mert ha a gázhiány leállásra kényszeríthet iparágakat, mint ahogy egy nagy energetikai cég már csődközelben van, az súlyosan betehet több európai ország GDP-jének. Nálunk amúgy is újabb megszorításokkal és hiánnyal számolnak, a MOL szerint augusztusban komoly baj lesz az üzemanyaggal. Helyesbítés: már most is az van. Az ársapkát feszegetik. Mellár Tamás közgazdász nyilatkozott a Klubrádiónak.

Közgazdászok interaktív párbeszéde Budapesten
 
Mellár Tamás 
MTI Fotó
 Fotó: Kovács Attila
 

A tusványosi beszédnek, ebből is a fajvédő mondatoknak úgy tűnik, külföldön nagyobb visszhangja volt, mint idehaza, az ellenzék megnyilvánulásai szórványosak, a viszonyulása a botrányhoz inkább fásult. Józsa Márta összeállítása arról szólt, hogyan reagált minderre az európai közvélemény.

Tusványos - Orbán Viktor előadása
 
Orbán Viktor
Tusnádfürdőn
 Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
 

Azt a jelzős szerkezetet, hogy a pedagógushiány drámai, annyiszor, és annyira indokoltan használtuk, hogy a mostani helyzet leírására szinte már nem is maradtak szavak. Az iskolák szinte már fejvadászokkal próbálják összeszedni az állomány tanévkezdésre. Bodnár Barna összeállítása.

2022. július 30. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2022. július 30., szombat 16:05)
52:07
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter

A Hetes Stúdió második órájában megbeszéltük az elmúlt hét legfontosabb történéseit, Szénási Sándor beszélgetőtársai: Józsa Márta, Szele Tamás és Bolgár György.

Hetes Stúdió
2022. július 30. szombat 15:00
Műsorvezető: Szénási Sándor
Szerkesztő: Józsa Márta