„Klubrádió
Hetes Stúdió

Akarja-e ön, hogy... Na, de mit is?

20/11/2021 08:19

| Szerző: Klubrádió

Voksturizmus, a magyar gazdaság jelenlegi helyzete, a Facebook-állam és az elkaszált fideszes választási kérdés. – Ezek voltak a Hetes Stúdió mai témái. A műsor második órájában pedig ezt a hetet is megbeszéltük. 

2021. november 20. Hetes Stúdió (2021. november 20., szombat 15:00)
49:31
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter
A népességnyilvántartás és a lakcímnyilvántartás komoly állami és pártérdekeket érinthet – állítja Tóth Zoltán választási és önkormányzati szakértő, aki szerint az új szabály, amely lehetővé teszi, hogy valaki olyan helyre jelentkezzen be, ahol nem is él, szabad utat nyújt valóban a választási turizmusnak.

 

A magyar gazdaság sok veszélynek van kitéve, a termelékenység és a hatékonyság nőtt az elmúlt években, az EU-s támogatások elmaradása visszavetheti a gazdaságot, amelyet ráadásul komoly infláció is sújt. Ráadásul a választások előtt a kormány komoly költekezésbe kezdett. Mellár Tamás közgazdász, független országgyűlési képviselővel beszélgettünk.

Közgazdászok interaktív párbeszéde Budapesten
Mellár Tamás
MTI Fotó: Kovács Attila
 

A Facebookra úgy kell tekinteni, mint egy államra, ezért így is kell szabályozni. Erre is jutottak a Political Capital a digitális világ szabályozásáról szóló konferenciáján. Pásztor Emesét, a TASZ projektvezetőjét, a konferencia egyik résztvevőjét kérdeztük.

Pásztor Emese / Forrás: TASZ
 

Türelmetlen a kormány, sajtóhírek szerint nem várja ki, hogy döntsön az Alkotmánybíróság a Kúria által elkaszált népszavazási kérdésről. Az eredetileg öt pontos, úgynevezett gyermekvédelmi referendum egyik tételéről van szó, pedig két hete még alkotmányjogi panaszt nyújtottak be a bírósági döntés ellen. A hír a Magyar Nemzet online kiadásban jelent meg először, aztán onnan eltüntették, de mi lehet az ügy hátterében? Józsa Márta összeállítása. 

2021. november 20. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2021. november 20., szombat 16:05)
52:42
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter

A műsor második órájában megbeszéltük a hét legfontosabb eseményeit Török Zsuzsával, Horn Gabriellával és Bolgár Györggyel

Fotó: Pixabay
 

 

Hetes Stúdió
2021. november 20., szombat 15:00